Home > #Hoofdnieuws > De wegen scheiden voor World RX en Mettet

De wegen scheiden voor World RX en Mettet

De FIA World Rallycross Championship promotor IMG en de RUMESM hebben vandaag hun samenwerking voor de World RX te Mettet, België, stopgezet. Desondanks het World RX event in Mettet al vanaf de start van het kampioenschap in 2014 mee op de kalender stond en ze mee voor het groeiende succes zorgde, hebben beide partijen besloten om met onmiddelijke ingang de samenwerking te stoppen.

De volledige World RX-kalender voor 2019 zal later aangekondigd worden.

Paul Bellamy, Senior Vice President, Motorsports bij IMG: “Wij willen iedereen van de RUMESM en alle betrokken partijen van de World RX te Mettet in België enorm bedanken. We hebben vijf fantastische jaren beleefd en de RUMESM en het Circuit van Mettet waren zeer goede gastheren. Maar samen hebben we besloten dat het tijd is om elk onze eigen weg op te gaan. We wensen de RUMESM en het Circuit van Mettet alle succes in de toekomst.

Freddy Tacheny, voorzitter van de RUMESM, organisator van de Coyote World RX of Mettet: “We zijn heel trots dat het Jules Tacheny Circuit te Mettet gedurende vijf jaar de Belgische manche van het FIA Wereld Kampioenschap Rallycross mocht organiseren en dit onder een zeer gunstig samenwerkingsklimaat met IMG. Na jaren hard werken sluiten we dit boeiend hoofdstuk met een voldaan gevoel af en richten we ons op de toekomst met andere sportieve avonturen.

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
De eindejaarsround-up: Guillaume De Ridder
WRX: Vijf jaar lang ‘World RX’ op Spa-Francorchamps
Wk Rallycross: uitstel voor elektrische wagens