Home > #Hoofdnieuws > WRX: Vijf jaar lang ‘World RX’ op Spa-Francorchamps

WRX: Vijf jaar lang ‘World RX’ op Spa-Francorchamps

Het is nu officieel, het legendarische circuit van Spa-Francorchamps vervangt Mettet en wordt de komende vijf jaar gastheer voor het ‘FIA World Rallycross Championschip’. Een exacte datum, net als de layout van het parcours voor ‘The Spa FIA World Rallycross of Benelux’ is op dit moment nog niet bekend. Wat wel al geweten is is dat het parcours gebouwd zal worden rond ‘Eau Rouge’, wat het spektakel alleen maar ten goede kan komen.

We zijn bijzonder verheugd dat we onze overeenkomst met het circuit van Spa-Francorchamps kunnen bevestigen,” laat James Taylor (Vice-President, Rallycross at IMG) weten. “Je mag aan eender welke rijder of autosportliefhebber vragen om enkele favoriete circuits op te noemen, ik kan je garanderen dat Spa-Francorchamps daar telkens zal bij zijn. Sommige van ’s werelds bekendste piloten hebben hier overwinningen behaald, van Ayrton Senna tot Michael Schumacher tot Jim Clark … en ik ben blij dat daar nu ook namen van de beste rijders uit de rallycross gaan bijkomen. Het bestuur van het circuit deelt onze visie op vlak van het creĆ«ren van moderne motorsportgerelateerde events en ‘Eau Rouge’ opnemen in het parcours is voor mij de kers op de taart“.

Rallycross is voor ons een nieuwe discipline en past eigenlijk perfect in ons strategisch plaatje,” aldus Nathalie Maillet, CEO van circuit Spa-Francorchamps. “Met de komst van FIA World Rallycross gaan we ook de liefhebbers van die tak van de autosport naar het circuit halen en het onderlijnt andermaal de internationale uitstraling van ons circuit.

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
Spa 500 met 24 uren voor TCR wagens
Creventic Spa 12: de slotfase in beeld gebracht
Creventic Spa 12: de openingsfase in beeld gebracht