Home > #Hoofdnieuws > Neuville wil tweede plaats in WK

Neuville wil tweede plaats in WK

Vrijdag start ergens halverwege tussen Sydney en Brisbane de 13de en laatste WRC-proef van het seizoen 2017. De wereldkampioenen kennen we al, met Sébastien Ogier en Ford in WRC, maar de ereplaatsen moeten nog verdeeld worden. Op dit ogenblik is Thierry Neuville in de strijd om de titel van vicewereldkampioen het best geplaatst en mogelijk wordt onze landgenoot dan ook voor de derde maal tweede in het WK rally.

Thierry Neuville houdt van de wedstrijd aan de andere kant van de wereld: “Ik waardeer de rally hier. Ik ben hier al eenmaal tweede geworden (2013) en eenmaal derde (2016). Ik wil dan ook mijn tweede plek in het kampioenschap veilig stellen. We hebben alles wat nodig is om vooraan mee te draaien en met wat geluk moet dat ook lukken!”

Neuville telt veertien punten meer dan Ott Tänak, derde in het WK en er zijn nog dertig punten te verdelen.

De rally in Australië start vrijdag met een dubbele lus van drie proeven en twee showproeven, terwijl zaterdag vijf verschillende proeven (totaal zes) en twee showproeven op het menu staan, waaronder de 49 kilometer lange Nambucca. Zondag staan er nog vijf KP’s volgen.