Home > Circuit > Zelos rijders Loi, Siméon en Baltus bij Reale Avintia

Zelos rijders Loi, Siméon en Baltus bij Reale Avintia

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

RAUL ROMERO (CEO Esponsorama)

“Na de rekrutering van Xavier Siméon voor ons MotoGP™-team en na de vele ontmoetingen met Freddy Tacheny, hebben we beslist om in te zetten op de Belgische motorsport en samen te werken met Zelos om de motorsport in België te laten groeien. Livio Loi maakt al meerdere jaren deel uit van het Wereldkampioenschap Moto3. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich volgend seizoen zal kunnen opwerpen als een van de beste rijders van zijn categorie. Barry Baltus heeft een mooie toekomst, hij is erg jong en in onze academie in de CEV FIM krijgt hij de kans bij te leren en te rijpen als rijder.”

FREDDY TACHENY (CEO Zelos)

“Ik ben erg tevreden met de nauwe samenwerking met Reale Avintia Racing, omdat het een erg professioneel team is, onder het toeziend oog van Raul Romero. Het akkoord om Xavier Siméon naar de MotoGP™ te brengen is enige tijd geleden tot stand gekomen en ik denk dat de samenwerking tussen Reale Avintia en Zelos zijn vruchten zal afwerpen. In de slotfase van het voorbije seizoen heeft Livio Loi getoond dat hij veel in zijn mars heeft en ik ben zeker dat hij met de KTM en Reale Avintia Racing een uitstekende gelegenheid heeft om volgend jaar bovenaan de hiërarchie mee te spelen. Verder was het noodzakelijk voor Barry Baltus om zijn programma in de Rookies Cup aan te vullen met een kampioenschap van hoog niveau. Dat zal het geval zijn in het CEV-kampioenschap, dankzij Reale Avintia Racing en KTM. Barry wordt er de jongste rijder en zal er dus veel kunnen opsteken van meer ervaren collega’s. Ik ben gelukkig dat de Belgische opleidingsschool die ik enkele jaren geleden in gedachten had nu op kruissnelheid begint te komen. Zoals ik altijd benadrukt heb, mikken we op lange termijn en de samenwerking met Reale Avintia Racing biedt ons een veelbelovende toekomst.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Na de bevestiging van Xavier Simeon in MotoGP bij Reale Avintia Racing, vervoegen nu ook de twee andere ‘Black Knights’-rijders, Livio Loi en Barry Baltus, het Spaanse team voor een fascinerend seizoen 2018. De Belgische opleidingsschool van Freddy Tacheny, CEO van Zelos, wordt dus stilaan operationeel.

Gisteren raakte in de marge van de laatste MotoGP wedstrijd van het jaar in Valencia bekend dat het Belgische opleidingsprogramma van Zelos een akkoord sluit met Reale Avintia Racing voor een volledige campagne met zijn drie “Black Knights”.

Na de recente aankondigingen van de opstap van Xavier Siméon naar de topcategorie en de selectie van Barry Baltus voor de Red Bul MotoGP Rookies Cup, bleef enkel de toekomst van Livio Loi onzeker. Die twijfel is nu uitgewist, aangezien de Limburger tijdens het seizoen 2018 wordt ondergebracht bij het gloednieuwe Team Reale Avintia Moto3, aan het stuur van een KTM 2018.
Barry Baltus zal zijn programma in de Rookies Cup aanvullen met een seizoen in CEV Moto3, op een KTM van Reale Avintia Racing.

Dat drievoudige programma is een eerste succes voor de structuur die op poten werd gezet door Zelos. Natuurlijk is dit slechts het begin, aangezien de rijders nu hun nieuwe omgeving en hun nieuwe motorfiets moeten ontdekken, maar de context waarin de drie Zelos-rijders zullen evolueren is echt ideaal: Xavier Siméon op een Ducati waarmee hij de MotoGP kan leren kennen, Livio als enige in Moto3 bij Reale Avintia Racing, aan de knoppen van een KTM die met een podium in Valencia heeft gewezen dat er volgend jaar rekening moet gehouden worden met de Oostenrijkse motorfiets, en de jonge Barry Baltus, die naast de Red Bull Rookies Cup ook zijn eerste stappen zal zetten in het hoogstaande CEV-kampioenschap, aan het stuur van een razendsnelle KTM.

Livio Loi (Moto3): “Eerst en vooral wil ik Reale Avintia Racing en mijn management bij Zelos bedanken, aangezien ze grote inspanningen hebben geleverd en hard hebben gewerkt om dit project tot een goed einde te brengen. Een sterk team vervoegen met zoveel ervaring in MotoGP™ geeft me vertrouwen om volgend jaar het beste van mezelf te geven in Moto3. Reale Avintia, KTM en Zelos vormen een geoliede combinatie en ik hoop dan ook te kunnen meestrijden voor de topposities in het kampioenschap.”

Barry Baltus (CEV): “Ik ben echt gelukkig om mijn programma in de ‘Rookies Cup’ te kunnen vervolledigen met een deelname aan het hoogstaande CEV-kampioenschap bij een topteam en met een erg competitieve KTM. De CEV is een kampioenschap met bijzonder ervaren rijders, bolides gelijkaardig aan de Moto3 en dus een ideale context om nog meer ervaring op te doen. Met acht wedstrijden in de Rookies Cup en negen in de CEV oogt het programma 2018 erg intens, maar dat is op mijn lijf geschreven. Ik bedank van ganser harte de structuur van Zelos, en Freddy in het bijzonder, om deze school uit de grond gestampt te hebben die ik nu kan benutten.”

(pers)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…