Home > #Hoofdnieuws > Steve Vanbellingen blikt terug op 2017

Steve Vanbellingen blikt terug op 2017

Steve Vanbellingen heeft voorbije zondag zijn drukke autosportseizoen 2018 afgesloten. In de Rally van Zuid-Limburg was de pechduivel net als in de voorbije Condroz van de partij, maar dat neemt niet weg dat de snelle Leuvenaar een zeer mooi seizoen achter de rug heeft. Hij behaalde in een eerste deel van het racejaar enkele mooie zeges in de standaardklasse van het Belgian Rally Championship om later op circuit meermaals te zegevieren in de toerwagenklasse van het Belcar Endurance Championship, waarin hij ook de nationale titel in diezelfde klasse zou veroveren. De rally’s in Hoei en Sint-Truiden verliepen niet echt zoals verhoopt, maar ook dat maakt deel van de sport uit. Steve Vanbellingen neemt nu enkele weken ‘autosport’ vakantie om in februari heel waarschijnlijk voor de tweede opeenvolgende maal aan de 12 Uur van Bathurst deel te nemen.

De laatste rally van het seizoen was een beetje een lijdensweg”, glimlacht de Leuvenaar die de Colsoul Mitsubishi EVO X uiteraard met corijder David Vanrijkelen deelde. “We vertrokken in alle vroegte en na 500 meter dook er al een probleem met het differentieel op. We maakten daarbij ook nog een uitstap in het veld en verloren meteen 4 minuten. Het euvel was niet meteen opgelost en we doken naar de kelder van het klassement. Uiteindelijk rukten we op van de 64ste naar de 21ste stek. Tijdens de laatste lus hebben we met mes tussen de tanden gereden en we zetten continu tijden in de top 5 neer. Tijdens de allerlaatste laatste proef is de versnellingsbak dan op 4 kilometer van het einde stukgegaan en het was over and out…

Steve Vanbellingen sluit zo een mooi seizoen af: “Zeker op circuit, met Wiebe Wijtzes en het team van EMG. In de rally kan ik eigenlijk spreken van voor en na Ieper, met sterke resultaten voor de West-Vlaamse klassieker en wat meer pech erna. Het seizoen is nu afgelopen en we werken al hard aan 2018 met als het goed is de eerste wedstrijd in Bathurst, maar meer nieuws daarover later. Ik wens ook al mijn partners te bedanken die dit schitterende en beste wel drukke seizoen hebben mogelijk gemaakt.

(persbericht)