Home > #Hoofdnieuws > Mogen wij u voorstellen: Mahindra

Mogen wij u voorstellen: Mahindra

Nog maar vorige week konden we het bericht toejuichen dat onze landgenoot Sam Dejonghe de nieuwe ontwikkelingsrijder is van Mahindra in de Formule e en dat het Belgische innovatiebedrijf Voxdale gaat samenwerken met het Indische bedrijf. Maar wie is Mahindra, wat doen ze en wat drijft ze? Mogen wij u voorstellen: Mahindra Limited

De Indische vennootschap, met zetel in Mumbai, is goed voor een omzet van 19 miljard euro. En het is misschien makkelijker om te zeggen wat deze industriële groep niet doet dan omgekeerd, want ze hebben activiteiten lopen in 20 industriële vakgebieden van landbouwuitrusting over informatietechnologie, financieën, defensie, duurzame energie tot mobiliteit. Het luik auto-industrie is slecht slechts een onderdeel daarvan en ook daarin is het gamma groot: van vrachtwagens, over 4×4 machines, Jeeps en autobussen tot een hele variëteit aan personenwagens (al dan niet doordrukje van bestaande Westerse modellen). Toen een van zijn stichters, Ghulam Mohammed, in 1947 naar Pakistan emigreerde werd Mahindra & Mohamed eigendom van de broers Jagdish Chandra (JC) en Kailash Chandra (KC) Mahindra en veranderde de naam in Mahindra en Mahindra. Dat jaar introduceerde het bedrijf de jeep op het Indische continent en dat was het begin van een lange groei die het bedrijf bracht waar het vandaag staat: een groep die gevestigd is in 100 landen, met 40.000 man personeel, die 500.000 auto’s per jaar produceren naast vele andere voertuigen.

Buiten in de FIA Formula e is Mahindra ook nog actief in de Moto3.

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama