Home > #Hoofdnieuws > Max Defourny sluit seizoen met laatste podium

Max Defourny sluit seizoen met laatste podium

Het laatste weekend van het seizoen 2017 voor de Formula Renault 2.0 Eurocup in Barcelona werd er voor Max Defourny ééntje met gemengde resultaten: een 6de plaats, een startincident en een podium.

“Ik kan niet tevreden zijn over mijn seizoen”, zegt onze landgenoot. “Dit laatste weekend is eigenlijk en samenvatting van mijn seizoen. Ik haalde altijd wel punten maar geen overwinning. Samen met mijningenieur en de mechanieker bereidden we de wagen zo goed mogelijk voor, maar het was niet genoeg om mijn positie vnan vorig jaar te verbeteren. Ik wil nu vooruit kijken en ik ga me concentreren op mijn volgende zet.”

“Het was een beetje een vreemd weekend. We hadden een goed tempo maar ergens in de vrije trainingen kregen we een paar kleine probleempjes op de wagen. Dus ging ik niet voor de volle 100%. In in de kwalificatie was er een probleem met de wielbevestiging achteraan en konden we de banden niet van de wagen nemen, dus moest ik de baan op met de oude banden. Allesbehalve ideaal in de kwalificatie. In race 1 kon ik enke mensen voorsteken en reed op de 5de plaats, maar mijn banden sleten gauw en ik werd ingehaald in de laatste ronde. In race 2 werd ik eruitgetikt bij de eerste bocht. Meer valt er niet te zeggen. Het was een typisch race-incident waar niemand schuld aan heeft maar het is nooit leuk als het aan jou voorvalt. Omwille van dat ongeluk was er wat schade aan de wagen. Mijn team kon wel zaken repareren maar ook de kuip was geraakt en er was geen tijd om die te vervangen. Renault zei dat de wagen veilig was, dus kon ik racen maar dat soort schade hindert je wel bij het rijden. Het was makkelijk om fouten te maken en de wagen slingerde zowat over de hele baan. Ik slaagde er wel in mijn derde positie te verdedigen, dat was belangrijk voo mij en mijn team. We weten dat we alles hebben gegeven.”

(press)

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault