Home > Circuit > Een bewogen finale in de BMW Racing Cups…

Een bewogen finale in de BMW Racing Cups…

Voor de laatste keer van het seizoen vergezelden de BMW Racing Cups de Hundred Series by BGDC voor hun finale op het circuit van Zolder. En de laatste afspraak van 2017 was zeker zeer bewogen met minieme verschillen en spectaculaire race incidenten. Het liet in alle geval toe om de kampioenstitels toe te kennen voor de M235i Racing Cup en Clubsport Trophy…

Van bij de kwalificaties werd in de BMW Clubsport Trophy de toon gezet. De #158 van Donniacuo-Donniacuo-Philips mocht dan wel de pole veroveren, maar het was met een verschil van… 0’’026 op de #78 van Sliphorst-Claes-Izelaar! En omdat het de twee titelpretendenten zijn voor de kroon van 2017, beloofde het volop strijd te worden gedurende 200 minuten…

Sari-Sari (M235i Racing Cup) en Sliphorst-Izelaar (Clubsport Trophy) zijn de kampioenen 2018!

Helaas zou het deze keer een belangrijk koersfeit worden die het lot van deze wedstrijd in de wedstrijd, gewoonlijk zeer onbeslist, zou bepalen. In de tweede ronde tikte de #158 van Donniacuo-Donniacuo-Philips een andere deelnemer aan in de Eerste Linkse, en dat zorgde voor heel wat schade aan de witte BMW, die de handdoek diende te gooien! En omdat een ongeluk nooit alleen komt werd in datzelfde ongeval de #78 van de formatie Offenga Racing eveneens zwaar beschadigd! Maar de wagen kon nog de pitlane bereiken voor de noodzakelijke reparaties en ondanks de zware schade links-achteraan konden de Nederlanders Eric Sliphorst en Carlo Izelaar, vergezeld van de Belg Bernard Claes, de volledige afstand van de wedstrijd afleggen om uiteindelijk een 4de plaats te pakken, die synoniem stond met de titel. Wat een ontknoping!

De #325 van Thierry De Zan en Denis Dupont, vergezeld van een zekere Kevin Borlée, de Belgische topsprinter en atleet, diende forfait te geven na de kwalificaties, slachtoffer van een technisch probleem. De gewoonlijke outsiders konden zich daarna uitleven en het was de #46 van de Belg Steven Dewulf en de Nederlander Jeromy Hessels die deze laatste overwinning van het jaar kon scoren met een goede 30 seconden voorsprong op de #3 van Guido en Tom Werckx. De #33 van Jan Wouters en Kris Meeus vervolledigde het podium van deze Zolder 200. Noteren we nog de opgave van de #584 van Giovanni Scamardi en Doriano Marcucci, voor één keer bijgestaan door Pierre-Yves Rosoux, die in de aanvangsfase de debatten nog leidde…

In de BMW M235i Racing Cup verliep het minder intens, met een nieuwe zege voor de #26 van Hakan en Recep Sari, de ontegensprekelijke kampioenen van 2017. Hun succes werd een beetje vergemakkelijkt door de opgave van Denys en Julien Buffet (#32), die ten prooi vielen aan moeilijkheden.

Uiteindelijk bleven de BMW Racing Cups aan het einde van dit seizoen trouw aan hun imago, met intense strijd en onvoorspelbare races. Jan Horemans en zijn troepen gaan nu aan de slag om een kalender voor 2018 samen te stellen die even prestigieus zal zijn, teneinde het aantal deelnemers uit te breiden aan deze competitie die nauw aan het hart ligt van de aanhangers van het Duitse merk. Wij wensen iedereen een fijne winter toe en aan ieder… see you in 2018!

Eindrangschikking BMW Clubsport Trophy 2017

  1. Izelaer – Sliphorst (171 punten), 2. Donniacuo – Donniacuo – Philips (155 ptn), 3. Dewulf (146 ptn) …

Eindrangschikking BMW M235i Racing Cup 2017

  1. Sari-Sari (235 punten), 2. Buffet-Buffet (108 ptn), 3. Sandberg – Swaenepole – Kratz (98 ptn) …
You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy