Home > Moto > MotoGP > Dovizioso brengt titeldebat naar Valencia

Dovizioso brengt titeldebat naar Valencia

Europa ging vannacht op wintertijd. Het had wat gevolgen voor het tijdschema van de MotoGP. Maar in Maleisië is het vooral regenseizoen en dat betekende dat hoewel Moto2 en Moto3 dan wel hun wedstrijden op het droge konden afwerken, de MotoGP de vlaag ving. Een korte maar stevige bui zette het circuit onder en het werd dus een “wet race”.

Johann Zarco pakte met de Yamaha versie 2016 de beste start en hield dat heel lang vol, tot 12 rondes van de finish. Maar toen zat de Fransman doorheen zijn zachte regenbanden achteraan. Andrea Dovizioso die meost met de Ducati naar voren. Met nog 17 rondes te gaan plaatste hij vanop de 4de positie een eerste aanval op de Honda van Marquez, maar schoof even weg en moest zijn poging in de daaropvolgende ronde herhalen. Met succes. Daarna kwam hij een Zarco in de problemen tegen. Tweede positie dus en dan bleef er enkel teamgenoot Jorge Lorenzo over op de leidende positie. Marquez, die had er voldoende aan om Dovizioso te schaduwen, maar de Spaanse puntenleider zag “Dovi” aan het einder verdwijnen en lukte er niet in om Zarco bij te benen.

Met nog 4 rondes te gaan schoof Dovizioso voorbij Lorenzo, die bijna onderuit ging. Dovizioso gaf de leiding niet meer uit handen, liet zich niet meer verrassen toen de regen opnieuw inzette in de laatste ronde en haalde zijn zesde seizoenszege. Het werd met de 2de plaats van Lorenzo ook de eerste dubbelzege voor Ducati in 2017. Zarco redde nog een derde plaats en Marquez kwam niet meer weg van de 4de plaats.

 

Het betekent dat de titelstrijd naar de afsluitende wedstrijd gaat in Valencia. Marc Marquez leidt het kampioenschap nog steeds, met 21 punten voorsprong op Dovizioso. Er zijn nog …25 punten te halen in Valencia. Het zal hoedanook voor Dovizioso een moeilijke opdracht worden want Marquez hoeft slechts 5 punten te vergaren binnen twee weken, in “zijn” Spanje.

 

 

(foto’s: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…