Home > Moto > MotoGP > Met twee voor de titel: Marquez vs Dovizioso

Met twee voor de titel: Marquez vs Dovizioso

Regerend kampioen Marc Marquez maakt zich stilaan klaar om voor Honda zijn wereldtitel te verdedigen. Marquez ging goed van start in de seizoensopener op maar in het voorjaar leek hij af te stevenen op een moeilijk seizoen met crashes in Argentinië en op Le mans. Maar in de zomercampagne haalde hij 5 podiums op rij, inclusief twee overwinningen op de Sachsenring en in Brno. Met verdere zeges in Misano, Aragon en Phillip Island had hij de titel al voor het grijpen, slechts één zege scheidden hem er nog van… Vinales, Lorenzo en Rossi vielen onderweg af als tegenstanders, maar Dovizioso haalde de 25 punten op Sepang en zorgde ervoor dat er nu in Valencia nog moet worden gescoord.

Andrea Dovizioso begon het seizoen goed voor Ducati, met een podium en geregelde puntenfinishes daarna. In Mugello pas greep hij in lasyige omstandigheden de eerste zege van het seizoen en sindsdien kon hij steeds bevestigen wanneer dat nodig was. Mugello, Barcelona, de Red Bull Ring en Silverstone werden zeges en met de geweldige “last lap leap” in Motegi zette hij zich volop in titelstrijd. Maar in Australië hinkte hij weer achterop en in Maleisië kon hij een taktische zege halen waardoor hij nu in Valencia nog een kans heeft. Maar de omstandigheden moeten mee zitten. Zo moet hij winnen, en Marquez mag niet meer dan 5 punten halen. Geen realistisch scenario gezien het verloop van het seizoen. Maar “it ain’t over till the fat lady sings”… luidt het dan….

Het zal zwaar worden voor Dovizioso want er zijn slechts weinigen die in de afgelopen jaren een puntenachterstand konden afbuigen in een eindzege. Jorge Lorenzo (Ducati Team) deed het in 2015. Net als Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Maverick Viñales en teamgenoot Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) zal hij volgend weekend gewoon gaan voor de dagzege. En ook Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3)bewees de afgelopen races dat hij volop in vorm is.

Vermelden we nog dat Superbike racer Michael Van der Mark opnieuw van de partij zal zijn. De Nederlander werd opnieuw opgeroepen door Tech 3.

foto: ducati corse

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…