Home > Moto > MotoGP > Dovizioso blijft aanklampen in Sepang

Dovizioso blijft aanklampen in Sepang

Koud voor de tijd van het jaar en regenbuien. Er zijn al betere weersomstandigheden geweest in Maleisië. De kans is dan ook groot dat de rijders regen zullen krijgen tijdens de race op zondag. De “bike swaps”, het wisselen van motor, werd alvast geoefend in de tweede vrije sessie.

Andrea Dovizioso haalde tweemaal de besttijd tijdens de vrije trainingen van de MotoGP op Sepang. Bemoedigend aangezien de sessies zowel een droge als een natte baan. Snel rijden en winnen. Meer staat de Ducatirijder niet te doen als hij zich nog wil vastklampen aan een laatste strohalmpje om de titel te grijpen. Nog 50 punten zijn er te halen en Marquez, zijn Honda tegenstander, heeft een voorsprong van 33 punten. Marquez is trouwens nooit veraf. Hij klokte de tweede tijd in de tweede vrije training. Deze vrije trainingen zagen we ook Michael Van der Mark aan de slag met de Tech3 Yamaha. De Nederlander klokte tweemaal af op een 19de tijd, een goede drie seconden achter de besttijd. Alex Esparargo is er niet bij in Sepang, een gevolg van zijn valpartij op Phillip Island.

Moto2

In Moto2 waren de toptijden voor Miguel Oliveira (KTM), opnieuw in uitstekende doen, en Alex Marquez voor EG 0,0 Marc VDS. Titelkandidaten Thomas Luhti en Franco Morbidelli houden elkaar in de gaten. De Italiaan zette een 2de tijd in sessie 2, net voor de Zwitser Luhti. Morbidelli kan dit weekend kampioen worden. Hij staat 29 punten los van Luhti. Alex De Angelis ging aan de slag voor het Tasca Racing Team, op de motor waar normaal gezien Xavier Siméon op zit. Onze landgenoot was er niet bij, vorige week brak hij zijn pink bij een valpartij op Phillip Island.

Moto3

Nieuwbakken kampioen Joan Mir (Leopard) en Honda merkgenoot Aron Canet (Estrella Galica) verdeelden de beste plaatsen in beide sessies voor de de Moto3. Opvallend in beeld, de 2de plaats in sessie1 voor de Maleisische wildcard Adam Norrodin (Sic Raing Team/Honda), voor onze landgenoot Livio Loi (Leopard/Honda), en de 2de tijd voor Bo Bendschneyder (Red Bull KTM Ajo) in sessie2.

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…