Home > Moto > MotoGP > Het eiland van Marc Marquez

Het eiland van Marc Marquez

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Moto2

Pole voor Mattia Pasini met de Kalex van het Italtrans Racing Team voor een verrassende Marcel Schrotter op de Suter van Dynavolt Intact GP. Derde geplaatste is Miguel Oliveira (KTM/Red Bull KTM Ajo) terwijl kampioenschapsleider Franco Morbidelli (Kalex/EG 0,0 Marc VDS) met een 5de plaats net voor teamgenoot Marc Marquez bleef. Verre 10de plaats voor titeluitdager Thomas Luthi (Kalex/CarXpert Interwetten). Geen tijd voor onze landgenoot Xavier Simeon die technische problemen had op zijn Kalex.

Moto3

Verrassingspole voor Jorge Martin (Honda/Del Conca Gresini) op Phillip Island. De Spanjaard zette een 1’37”.030 voordat het later in de sessie begon te regenen. Dat betekende dat de titelpretendenten niet meer aan een betere tijd geraakten. Mir (Honda/Leopard Racing) en Fenati (Honda/Marinelli Rivacold Snipers) hadden het zich al lastig gemaakt door elkaar in de wielen te rijden eerder in de sessie. Ze strandden respectievelijk op een 3de en 5de plaats. Mir kan dit weekend wereldkampioen worden. Gabriele Rodrigo (KTM/RBA BOE Racing Team) plaatste zich op een 2de startpositie. Voor Livio Loi was er een 21ste plaats met de Honda van Leopard Racing.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MotoGP

Marc Marquez houdt van Phillip Island, één van de iconische banen in de MotoGP, dat is geweten. En hij onderlijnde dat door voor de vierde keer in vier jaren de pole position te zetten: 1’28″386, en dat is ruim 4/10de seconde voor de tweede geplaatste!

Achter de Honda rijder zien we dan Maverick Vinales met de fabrieks-Yamaha die een opnieuw uitstekende Johann Zarco (Yamaha) voorgaat. Met Ianone (Suzuki) op P4 en Rossi op P7 een aanduiding dat de 4-in lijn motoren misschien wel een rol te spelen hebben op het Australische Phillip Island.

Voor uitdager Dovizioso werd het een off-day. De Ducati rijder stond al nergens in de 4de vrije training (inclusief valpartij) en kon zich niet herpakken in Q2. Resultaat: een 11de startpositie en dat bemoeilijkt toch wel de zaken tegenover een Marquez in bloedvorm.

1 – Marc Marquez – Honda (Honda) – 1’28″386
2 – Maverick Viñales – Yamaha (Yamaha) – 1’28″719
3 – Johann Zarco – Tech 3 (Yamaha) – 1’28″744
4 – Andrea Iannone – Suzuki (Suzuki) – 1’28″937
5 – Jack Miller – Marc VDS (Honda) – 1’28″964
6 – Pol Espargaro – KTM (KTM) – 1’29″030
7 – Valentino Rossi – Yamaha (Yamaha) – 1’29″203
8 – Aleix Espargaro – Gresini (Aprilia) – 1’29″271
9 – Bradley Smith – KTM (KTM) – 1’29″321
10 – Cal Crutchlow – LCR (Honda) – 1’29″429
11 – Andrea Dovizioso – Ducati (Ducati) – 1’29″496

 

(foto’s: motogp.com)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…