Home > Circuit > DTM: testdagen en dan naar Japan

DTM: testdagen en dan naar Japan

  • Raffaele Marciello testte op dinsdag met het DTM team Akka ASP op de Lausitzring. Marciello reed er de Mercedes AMG GT3 en werd er vergezeld van reserverijder Maximilian Günther.
  • Audi testte voor zijn Young Driver Test F2 rijder Nyck De Vries, die al eens inviel voor de gewonde Rockenfeller in Moskou, en Alex Palou, die dit seizoen vooral actief was in de World Series.
    Dries Vanthoor, Ferdinand Habsburg, de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein (bezig in de ADAC F4) en Yann Ehrlacher (de neef van Yvan Muller) waren de andere rijders die de Audi over het asfalt mochten jagen.
  • Bij BMW tenslotte waren het BMW-Motorsport-Junior Joel Eriksson ADAC GT rijder Philipp Eng die aan de slag mochten met de BMW M4 DTM
  • Nadat er in de laatste wedstrijd van de DTM in Hockenheim een delegatie van de Super GT uit Japan op bezoek kwam, gaan er nu drie DTM wagens naar Motegi om zich te tonen aan de Japanse fans. Op 11 en 12 november zullen een Audi, Mercedes en BMW (gereden door Loïc Duval, Augusto Farfus en Maro Engel) er samen rijden met de Japanse constructeurs uit de Super GT: Honda, Lexus en Nissan Nismo. De actie kadert uiteraard in het voornemen van de DTM organisator ITR, en Super GT organisator GTA om tegen 2019 een gemeenschapelijk technisch reglement mogelijk te maken.

(foto:dtm)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM