Home > #Hoofdnieuws > Clio Cup Benelux stopt

Clio Cup Benelux stopt

Renault Clio Cup Benelux promotor MdH, TCR Benelux en Kronos Events hebben in overleg met Renault Nederland en Renault Belgiƫ Luxemburg besloten om na de finale race op Assen van afgelopen weekend, met de Renault Clio Cup Benelux te stoppen. Het is echter een publiek geheim dat Circuit Zandvoort interesse heeft om de Cup voort te zetten.

De promotor geeft aan dat: “Dat we de laatste vier seizoenen met de Clio Cup hebben laten zien dat het huidige motorsport klimaat in Nederland en BelgiĆ« is veranderd. Het grote aantal race series en de continu verder oplopende kosten maken het steeds lastiger voldoende deelnemers te vinden. Op dit moment is er dan helaas ook geen basis meer voor een vol startveld in het merken kampioenschap.”

Qua uitleg zit dat uiteraard vol tegenstrijdigheden. Zij zouden laten zien hebben dat het klimaat voor de autosport is veranderd, lijkt ons een wat vreemde stellingname, net als ‘het grote aantal series’, want er is geen degelijk sprint merkenkampioenschap meer. Autosportwereld.be gelooft wel in een dergelijke serie… maar dan aan beheersbare budgetten.