Home > #Hoofdnieuws > Nissan naar Formula E!

Nissan naar Formula E!

Nissan wordt de eerste Jpanse constructeur die inzet op het Formula E kampioenschap. Nissan sluit aan voor het 5de seizoen van het FIA Formula E kampioenschap voor elektrische formulewagens.

Het past binnen de Nissan strategie waarbij ze een wereldwijd platform willen om de Nissan Intelligent Mobility filosofie te verspreiden, de benadering van de firma over hoe voertuigen moeten worden gereden, aangedreven en geïntegreerd in de maatschappij.

Nissan in, maar wie gaat weg?

“Het is een grote dag voor ons als een constructeur als Nissan aan boord komt”, vertelde Alejandro Agag, oprichter en CEO van de Formula E. “Dat een Japanse constructeur aansluit bewijst hoe globaal de elektrische revolutie wel is. Japan staat aan het voorfront van de nieuwe technologieën. De omschakeling naar duurzame mobiliteit is aan de gang en kan niet meer worden gestopt. Ik kijk ernaar uit het Nissan logo te zien op de wagens van de nieuwe generatie wagens voor seizoen vijf.

Nissan zou één van de reeds aanwezige constructeurs vervangen voor het seizoen 2018/19 zodat de lijst van 9 constructeurs behouden blijft voor seizoen vijf. Meer info volgt later.

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama