Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross: kalender 2018 bekend!

WK Rallycross: kalender 2018 bekend!

Zoals aangekondigd gaf IMG vandaag, dinsdag 24 oktober, de kalender vrij voor 2018 wat betreft het Wereldkampioenschap Rallycross (World RX). En we mogen maar wat blij zijn dat voor ons land Mettet opnieuw deel uitmaakt van de kalender bestaande uit 12 wedstrijden. In vergelijking met de voorbije jaren is Hockenheim weggevallen terwijl er in 2018 een bezoek gebracht wordt aan de USA, meer bepaald aan het “Circuit of the Americas” in Austin, Texas.

Het WK-seizoen begint in Barcelona tijdens het weekend van 14 en 15 april, dat is het laatste weekend van de paasvakantie hier in België. Daarna gaat het achtereenvolgens naar Portugal (Montalegre), België (Mettet) en Groot Brittannië (Silverstone) vooraleer met Noorwegen (Hell) en Zweden (Höljes) de Scandinavische regio wordt bezocht. Begin augustus is er dan in Canada de eerste buiten-Europese verplaatsing waarna het WK in september via Lohéac terug naar Europa komt. Dan zitten we half september in Riga al bijna aan de laatste fase van het seizoen. Na Riga staat Austin als 10de wedstrijd op het programma en krijgen we half oktober in, Buxtehude (Duitsland) alweer de laatste wedstrijd op Europees grondgebied waarna de finale eind november opnieuw plaatsvindt in Zuid-Afrika (Kaapstad).

Net als dit jaar krijgen de Europese Supercar-rijders vijf wedstrijden voorgeschoteld met Barcelona, Mettet, Höljes, Lohéac en Riga. Voor Super1600 zijn er dan weer zes manches, met name Barcelona, Montalegre, Hell, Lohéac, Riga en Buxtehude. De Touringcar-rijders krijgen een wel erg beperkt programma met enkel Mettet, Hell en Höljes. Voor die laatste klasse lijkt 2018 tot dusver het laatste jaar als Europese klasse, maar daarover is er nog niet helemaal uitsluitsel. De kalender voor RX2, de klasse waar onze landgenoot Guillaume De Ridder dit jaar schittert, wordt later bekendgemaakt.

De kalender 2018 zoals die normaliter in december door de FIA World Motor Sport Council wordt goedgekeurd.

 1. Spanje – Barcelona – 14/15 April (en EuroRX Supercars, Super1600)
 2. Portugal – Montalegre – 28/29 April (en EuroRX Super1600)
 3. België – Mettet – 12/13 Mei (en EuroRX Supercars, Touringcars)
 4. Groot Brittannië – Silverstone – 26/27 Mei
 5. Noorwegen – Hell – 9/10 Juni (en EuroRX Super1600, Touringcars)
 6. Zweden – Höljes –  30 Juni/1 Juli (en EuroRX Supercars, Touringcars)
 7. Canada – Trois-Rivieres – 4/5 Augustus
 8. Frankrijk – Loheac – 1/2 September (en EuroRX Supercars, Super1600)
 9. Letland – Riga – 15/16 September (en EuroRX Supercars, Super1600)
 10. USA – COTA – 29/30 September
 11. Duitsland – Buxtehude – 13/14 Oktober (en EuroRX Super1600)
 12. Zuid-Afrika – Kaapstad – 24/25 November

(bron FIA WorldRX, hoofdfoto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium