Home > Moto > MotoGP > Esparargo verrassend op Phillip Island

Esparargo verrassend op Phillip Island

Verrassing in de eerste vrije trainingen van de MotoGP op het Australische Phillip Island. In de gecombineerde stand van VT1 en VT2 is het Aprilia rijder Aleix Espargaro die de beste tijd neerzette, een fractie sneller (0.005 seconde!) voor kampioenschapsaanvoerder Marc Marquez (Honda) en titelaspirant Andrea Dovizioso (Ducati). Noteren we dat ook Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS), weer van de partij is, amper drie weken na zijn beenbreuk, die hij opliep tijdens een trainingssessie.

In de Moto2 schreef de Japanner Takaaki Nakagami met de Kalex van het Idemitsu Honda Team Asia de beide besttijden op zijn naam. Titelpretendent Franco Morbidelli, op de Kalex van het Belgische EG 0.0 Marc VDS evolueerde in de top 10 met een 4de en een 7de plaats. Onze landgenoot Xavier Simeon kon in de goede weersomstandigheden minder van zijn rijtalent showen dan in Japan verleden week. Hij plaatste de Kalex van Tasca Racing Scuderia tweemaal op een 17de plek.

Moto3 dan waar Nicolo Bulega met de KTM van het SKY Racing Team VR46 in de eerste training de tabellen mocht aanvoeren, voor de Honda van Enea Bastiannini (Estrella Galicia 0,0) en de verrassende Japanner Ayumu Sasaki (Honda SIC Racing Team). In de tweede sessie zette puntenleider Joan Mir (Leopard Racing/Honda) orde op zaken met de snelste chrono, voor Aron Canet (Estrella Galicia 0,0/Honda) en onze uitstekend rijdende Noorderbuur Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo). Onze landgenoot Livio Loi (Leopard Racing/ Honda) moest zich tevreden stellen met een 15de en een 25ste plaats.

Vannacht zijn er de laatste vrije trainingen en de kwalificatiesessies.

 

(foto: motogp)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…