Home > Circuit > Verrassende pole voor Zarco in Motegi

Verrassende pole voor Zarco in Motegi

Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) haalde een verrassende pole binnen in de slotfases van de kwalificatietraining in de MotoGP. De Fransman bleef aandringen op regenbanden op een doorweekte piste. Marc Marquez probeerde nog even op slicks over te stappen nadat een droge lijn begin te vormen op de baan. Maar uiteindelijk bleek zijn “regen” tijd de beste tijd. Zarco had ondertussen 1.6 seconde goedgemaakt en pakte de pole. Voor Marquez bleef er niet genoeg tijd over om te reageren. Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) pakte de tweede positie voor Marc Marquez (Repsol Honda Team).

In Moto2 ook een ongewone pole met deze keer de Japanner Takaaki Nakagami (Kalex/Team Honda Asia) op pole voor Alex Marquez (Kalex/EG 0,0 Marc VDS) en Xavi Vierge (Tech 3 Racing). Onze landgenoot Xavier Simeon start op een uitstekende 9de positie.

En ook in Moto3 waren de toppers niet aan het feest. Nicolo Bulega (Sky Racing Team VR46 KTM), gisteren al aan de kop in de vrije trainingen lukte de pole, voor Niccolò Antonelli (Redd Bull KTM) en Aron Canet (Estrella Galicia 0,0). Puntenleider Joan Mir (Leopard Racing) haalde slechts een 14de plaats, twee posities hoger dan zijn teamgenoot, de Belg Livio Loi, verdienstelijk 16de.

(foto: motogp)

 

 

 

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…