Home > Circuit > Lando Norris is F3 kampioen!

Lando Norris is F3 kampioen!

Er was maar één enkele mogelijkheid om Lando Norris (Carlin) van de titel te houden: Maximiliaan Günther (Prema) moest race 1 op Hockenheim winnen om zijn kansen nog gaaf te houden. Het was echter de Zweed Joel Eriksson, de teamgenoot van Lando Norris, die in de Sudkehre zijn neus in de binnenbocht wist te steken voorbij poleman Callum Ilott. Die laatste ging daarna in gevecht met Norris en Habsburg, geraakte even van de baan en moest vanaf dan tevreden zijn met een 4de positie. Lando Norris toonde nog eenmaal zijn kunnen halverwege de race toen hij in een bochtenlang duel voorbij ging aan Habsburg. Maximiliaan Günther stond voor een schier onmogelijke opdracht vanuit de 12de startpositie. Hij kon zich niet verder naar voren vechten dan een 10de plaats.

Lando Norris ging als tweede over de finish en mocht gelijk zijn kampioenschapstitel vieren: Europees F3 kampioen 2017

You may also like
In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT
F3: Esten feesten in Misano
Mick Schumacher met derde F3 zege
EK F3 Misano: Ticktum en Aron