Home > Moto > MotoGP > Dovizioso heerst over vrijdagstraining

Dovizioso heerst over vrijdagstraining

In Japan werd het grootste deel van de vrije trainingen op Motegi deze vrijdag afgewerkt in de regen. Regenachtig, nevelig en koud weer (16°) waardoor de keuze van de regenband zonder twijfel van cruciaal belang wordt.

In de ochtend kon Marc Marquez nog een besttijd laten noteren maar de Spanjaard ging met de Honda zwaar onderuit in de tweede sessie (zie VIDEO) en Andrea Dovisioso (Ducati) besloot om in de tweede sessie te pareren. Hij liet de beste tijd van de vrijdag noteren.

De Kalex rijders Thomas Luhti (CarXpert Interwetten) en Alex Marquez (EG 0.0 Marc VDS) haalden het beste uit de vrije trainingen in de Moto2. Onze landgenoot Xavier Simeon (Tasca Racing) liet zich opvallen met een 12de plaats in de eerste training maar vooral met een uitstekende 5de plaats in de tweede sessie.

In Moto3 overheerste het Sky Racing Team VR46 met de KTM’s van Nicolo Beluga en Andrea Migno in de eerste vrije training. In de tweede sessie nam Romano Fenati over met de Honda, voor de KTM’s van Antonelli en Bulega. Onze landgenott Livio Loi, nog herstellende van een sleutelbeenbreuk, zette een 23ste en een 17de tijd. Zijn teamgenoot bij Leopard Racing, puntenleider Joan Mir, besloot in het midden van het peloton maar zet waarschijnlijk alles in op het behalen van de titel.

De rijders van de Moto3 werden wel gebriefd omtrent de regels van de slipstreaming. Ze mogen niet meer traag rondrijden om een slipstreamtreintje proberen te bemachtigen. In de afgelopen races was dat de reden voor een aantal incidenten en de raceleiding gaat nu strenger toekijken.

(foto/video: MotoGP)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…