Home > Moto > MotoGP > MotoGP naar belangrijke eindfase

MotoGP naar belangrijke eindfase

In MotoGP zijn er nog vier Grand Prix te rijden en er zijn, logisch gezien, nog drie titelkandidaten present. Maar puntenleider Marc Marquez gaf het tijdens de voorafgaande persconferentie nog aan. “Het hele jaar al kom je op donderdag toe en weet je niet wie er zondag je tegenstanders zullen zijn.”

De eerste drie van de tussenstand staan 28 punten van elkaar, maar rekenkundig zijn er nog 5 kandidaten want er zijn in 4 Grand Prix nog 100 punten te pakken.
Valentino Rossi kan in principe nog meedoen voor de titel maar de Italiaan, die na een trainingsongeluk in augustus op amper drie weken tijd wel heel snel op de motor zat, vermoedt dat hij op Motegi veel meer last zal hebben van zijn been.

Japan is de eerste wedstrijd van drie Aziatische “fly-away” races, met drie wedstrijden op drie opeenvolgende weekends. “Iedereen zal in de aanval gaan” voorspelt Andrea Dovisioso. “Alles is dus nog mogelijk!”

Tussenstand:
1. Marc MARQUEZ (Honda) 224, 2. Andrea DOVIZIOSO (Ducati) 208, 3. Maverick VI√ĎALES (Yamaha) 196, 4. Dani PEDROSA (Honda) 170, 5. Valentino ROSSI (Yamaha) 168…

 

(foto: motogp)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50