Home > Electric > Solar team nu al op de 3de plaats in WK

Solar team nu al op de 3de plaats in WK

Het Belgische Solar Team staat momenteel derde op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vandaag staken de Leuvense studenten de teams van de Japanse universiteit Tokai en de Universiteit van Twente voorbij. Met nog 589 kilometer te rijden, belooft morgen een spannende dag te worden. 

Met acht minuten achterstand op de zonnewagen voor hen, vertrokken de studenten vanmorgen vol vertrouwen vanuit hun kampplaats. Na amper een uur rijden haalden ze het Japanse team van de universiteit van Tokai in. Beide teams speelden een tijdje haasje over, maar uiteindelijk slaagde het Leuvense team er toch in om een voorsprong te nemen op de Japanners. Vlak voor het einde van de racedag reden de Belgen ook nog de Nederlandse zonnewagen van de Universiteit van Twente voorbij. “De afgelopen dagen hebben we rustiger gereden door het weer. Hierdoor hadden we vandaag nog veel energie en hebben we sneller kunnen rijden”, zegt Pieter Galle.

Strakke wind

Ook vandaag speelde het weer een belangrijke rol. Er stond een strakke wind en dat zette veel druk op de wagen en de banden. Net na de eerste controle stop in de woestijnstad Coober Pedy merkte de piloot dat de zonnewagen een platte band had. “We hebben gelukkig goed geoefend op het vervangen van een band”, zegt Laurens De Meyere. “Iedereen weet perfect wat te doen als de wagen aan de kant gaat. We hebben de band vervangen op amper 5 minuten, waardoor de zonnewagen meteen weer de baan op kon.”

De Belgische zonnewagen reed vandaag 653 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur. Momenteel kamperen de studenten in het stadje Glendambo. Met 2432 kilometer op de teller is de 3021 kilometer lange race bijna afgelopen. “Morgen zal een heel spannende dag worden. De tweede in de stand is niet ver af, maar ook de twee wagens achter ons zitten vlakbij.  We gaan er alles aan doen om nog op te klimmen naar de 2de plaats”, zegt Pieter.

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama