Home > Circuit > Eenzitter > in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)

in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)

  • FIA F3 race 1 – Armstrong was dominant in de trainingen en kwalificatie maar het was de Est Jüri Vips (Hitech) die zijn eerste zege in de FIA Formula 3 pakte op de Red Bull Ring. Vips baande zich een weg voorbij poleman Armstrong in de openingsfase en won de race voor Max Fewtrell (ART) en Marcus Armstrong (Prema).
  • FIA F2 race 1 -De Japanner Nobuharu Matsushita (Carlin) haalde een zege na een laat offensief waarbij hij Luca Ghiotto (UNI Virtuosi) en kampioenschapsleider Nyck De Vries (ART Grand Prix) voor bleef. Matsushita bleek het beste met zijn banden om te springen.
  • FIA F3 race 2 – Een zege voor de Brit Jake Hughes (HWA Racelabs) voor het PREMA duo met de Indiër Jehan Daruvala en de Rus Robert Shwarzman. Shwarzman blijft aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met 90 punten voor Dauvala (82) en Vips (63).
  • FIA F2 race 2 – Tijd voor weerwraak voor enkele mensen. Zo lukte Nyck De Vries, die gisteren worstelend met zijn uitgereden banden van de leiding naar een derde plaats viel, deze keer een podium in regel nadat hij Mick Schumacher en de Japanner Matsushita te snel af was in de eindfases van de race. En wraak was er ook voor Sergio Sete Camara, gisteren met een penalty die hem van een goede klassering hield. Deze keer stormde de ontstuimige Braziliaan naar de leiding om de zege te grijpen voor Luca Ghiotto en Nyck De Vries. De Vries redde zo de meubelen en blijft aan de leiding van het kampioenschap voor Latifi en Sete Camara.

(foto: fiaformula2.com)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
F3 Macau wordt gereden met ‘FIA Formula 3’