Home > Circuit > FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf

FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf

Maakten de commissarissen het te bont in het F2 weekend op Silverstone? Het is in alle geval de mening van Sean Gelael, die zelfs overweegt om te stoppen in de F2…

Bij aanvang van de vrije trainingen reed Gelael traag aan de buitenkant bocht aan Brooklands toen Deletraz kwam aanzetten in een eerste snelle ronde. Gelael besliste om zich dan aan de binnenzijde van de bocht te zetten maar Deletraz deed de deur dicht en raakte Gelael rechts achter. Gelael parkeerde de bolide met gebroken ophanging, Deletraz kon doorrijden.

De sportcommissarissen hielden Gelael verantwoordelijk voor de aanrijding en bedachten hem met een terechtwijzing en twee punten op zijn superlicentie. Daartegen protesteerde Gelael, die zo op 10 punten van 12 zou komen. Voor een “reprimande”, een terechtwijzing, kunnen geen strafpunten worden gegeven. Terecht, zo bleek, en dus wijzigden de commissarissen het verdict in een gridstraf van twee plaatsen… en twee punten op de licentie!

Een verongelijkte Gelael houdt nu in beraad of hij zijn carrière in de F2 zal verder zetten. Aan het Britse Motorsport.com liet hij weten dat het niet enkel een protest was tegen deze actie maar ook “tegen de manier waarop het kampioenschap tegenwoordig wordt beredderd door de stewards.”

(foto: W.Bouchez)

You may also like
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)
In een notendop: FIA F2 en FIA F3 (Red Bull Ring)