Home > #Hoofdnieuws > Ook drama voor Gilles Magnus

Ook drama voor Gilles Magnus

Het lijkt een zwarte zaterdag te worden voor de Belgische deelnemers in de titelstrijd voor de diverse kampioenschappen. Op Hockenheim kon Gilles Magnus zijn kansen gaan voor het Formule Renault 2.0 NEC kampioenschap (de Noord-Europese titel).

Maar de Antwerpenaar kreeg een onterechte drive-through aan de broek en zag daardoor titelrivaal Michael Benyahia (R-Ace GP) voor zich eindigen. Benyahia staat nu één puntje los van Magnus in de tussenstand, met nog één race te gaan vanavond om 17u. Gilles Magnus dient dus voor de Marokkaan te eindigen en dat zou wel eens moeilijk kunnen worden aangezien Benyahia als 8ste start, Magnus pas als 14de.

Vooraan zette de Chinees Yifei Ye de eerste van zijn twee poles om in zijn eerste overwinning binnen het Formula Renault Northern European Cup (NEC). Hij ging voor aan de Fransman Sacha Fenestraz en aan Richard Verschoor.

(foto: necup.com)

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
De eindejaarsvragen: Gilles Magnus
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop