Home > Circuit > In een notendop: qualif F2 en GP3 in Jerez

In een notendop: qualif F2 en GP3 in Jerez

De toeleveringscategorieën van de F1 mogen voor één keer evolueren buiten de Grand Prix weekends. Terwijl de F1 in Japan aan de slag is, vechten de deelnemers aan de GP3 en de F2 het uit op het circuit van Jerez de la Frontera.

GP3: Fukuzumi houdt van Spanje

Puntenleider George Russell zorgde al in de vrije trainingen voor een ART kwartet vooraan op de tijdstabellen met een besttijd voor Aitken, Hubert en Fukuzumi. De dominantie van ART Grand Prix ging verder in de kwalificaties in de namiddag. De Japanner Nirei Fukuzumi pakte opnieuw de pole in Spanje (de Japanner kende vroeg op het seizoen al een succesvol weekend in Barcelona), met 1:30.678, voor Aitken (1:30.847) en Russell (1:30.889). Daniel Ticktum van DAMS, kon zich in 4de positie tussen het ART treintje plaatsen, dat met Hubert op de 5de plaats werd besloten.

Formule 2: wie anders dan Leclerc?

Charles Leclerc zette door in zijn gewone doen. De Monegask domineerde deze ochtend de vrije training (voor Rowland en Devries) en scoorde tijdens de kwalificatietraining opnieuw een pole position. Leclerc zette de Prema machine op de beste startpositie met 1:24.682 voor Luca Ghiotto (Russian Time / 1:24.942) en Sergio Sette Camara (MP Motorsport / 1:25.257). Zijn enige tegenstander nog voor de titel, Oliver Rowland, plaatste zijn DAMS bolide op de 4de plaats. Om zijn kansen te vrijwaren moet Oliver Rowland in Jerez 12 punten meer scoren dan Charles Leclerc. Als hij daar niet in lukt dan viert Leclerc zijn titel in Zuid-Spanje, één raceweekend voor de seizoensfinale in Abu Dhabi.

 

Een mooi debuut was er voor de Spanjaard Alex Palou, die voor zijn eerste qualificatie in de F2 zich op een 12de plaats positioneerde. Palou komt van het World Series V8 3.5 kampioenschap.

 

 

(fotos: gp3series/fiaformula2/wikipedia)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)