Home > Circuit > McLaughlin favoriet voor pole in 1000 km Bathurst

McLaughlin favoriet voor pole in 1000 km Bathurst

De Fransen hebben Le Mans, wij hebben Francorchams, de Amerikanen de 500 Miles van Indianapolis…. Paris-Dakar, Daytona, de rally van Monte-Carlo.. Het is in dat rijtje dat ook de 1000 kilometer van Bathurst thuis hoort. In AustraliĆ« is het DE race van het jaar en het absolute hoogtepunt van het Australian Supercars kampioenschap. Plaats van gebeuren is het iconische Mount Panorama circuit, bij Bathurst. Het is een verzameling van openbare wegenb, die een 6.2 km lang circuit vormen met 23 bochten. “The Dipper”, een serie naar beneden dikende bochten, is een legendarisch stuk van het circuit en misschien wel de meest uitdagende combinatie ooit voor toerwagenraces.

Voorlopig is de puntenleider in het kampioenschap, de AustraliĆ«r Scott McLaughlin de snelste met zijn Ford Falcon FG/X, voor David Reynolds in de Holden Commodore VF. Maar morgen is er nog een korte warmup sessie voordat de heren definitief de posities binnen de top 10 van de startgrid zullen verdelen in een “shootout”

Eerder deze week behaalde McLaughlin een nieuw baanrecord. Hij deed 8/10de af van het vorige record dat al twee jaar op naam stond van Jamie Whincup.

Dat exploot kan u bekijken HIER

(foto:supercars.com)

 

You may also like
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
IGTC: Bathurst opent seizoen
Nieuwe investering voor tweede circuit in Bathurst
Video: Recordronde Brabham BT62 in Bathurst