Home > #Hoofdnieuws > Het einde seizoen van Dries Vanthoor

Het einde seizoen van Dries Vanthoor

De Blancpain GT Series tellen tien wedstrijden, vijf sprints en vijf uithoudingsraces, en de allerlaatste van het seizoen stond dit weekend op de agenda. In de Catalaanse hoofdstad Barcelona stond er voor het eerst uithoudingswedstrijd van 3 uur op het menu, een race die voor Dries Vanthoor opnieuw een uitgelezen kans was om zijn bloedvorm in de verf te zetten. Na een snelste tijd tijdens de prekwalificaties, streed het trio Stevens-Fässler- Vanthoor mee voor de zege, in de Belgian Audi Club WRT Audi R8 LMS, maar na een contact begaf de stuurinrichting van de snelle Audi het en meteen was de race afgelopen. Hiermee zit het seizoen voor Dries Vanthoor er nog niet op, want de snelle Limburger racet deze maand nog in de Duitse VLN en zal ook in de Aziatische GT3 aan het werk gaan.

Op zaterdag toonde Dries Vanthoor nog maar eens in welke bloedvorm hij verkeert. Tijdens de vrije chronoritten zat hij constant mee vooraan en Dries Vanthoor (#5 Belgian Audi Club Team WRT R8) zette op zaterdagavond in de prekwalificaties nog de snelste tijd neer. “Meteen laten zien dat ik ook van regen hou”, lachte de jonge Belgian Audi Club-rijder. “De wagen was goed en ik denk dat we dit weekend meespelen voor de knikkers, al kunnen we als rijders geen rol van betekenis meer in het kampioenschap spelen. Maar we kunnen ons team wel nog helpen in het teamkampioenschap en dat is dus duidelijk onze opdracht.” Tijdens de wedstrijd kon Marcel Fässler na een goede start ook de leiding van de wedstrijd in handen nemen. Echter als gevolg van een contact zou de stuurinrichting Audi het halverwege de race begeven.

Dries Vanthoor: “Het is jammer dat we niet tot het einde hebben kunnen vechten zeker als je ziet dat onze zusterwagen, met wie we in het begin van de race in strijd waren, hier tweede wordt op enkele tienden van een seconde van de zege. Ik had graag de laatste stint voor mijn rekening genomen en mee voor de overwinning gereden. Het is een lang seizoen geweest, waarin ik mooie zeges heb behaald, en ook pech gekend. Maar opgepast, ik ben nog niet klaar, voor mij duurt het seizoen nog wel even.”

(pers/foto: blancpain gt-series)

You may also like
Blancpain GT Endurance: vierde plaats voor Machiels
Opinie: twee maten en twee gewichten, met één BoP
De autosport dit weekend
Het weekend van … Louis Machiels