Home > #Hoofdnieuws > Het weekend van … Louis Machiels

Het weekend van … Louis Machiels

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Louis Machiels en Niek Hommerson moesten het tijdens de tweede race van de Blancpain Endurance Cup doen zonder hun vaste maatje Andrea Bertolini. De Italiaan had een andere opdracht voor Ferrari en werd op passende wijze vervangen door de jonge Brit Rory Butcher. Hij zal overigens ook de vierde man zijn tijdens de 24 Uur van Spa, de belangrijkste wedstrijd van de Blancpain Endurance Cup. Het trio in de Spirit of Race Ferrari 488 reed dit weekend naar een 10 de plaats in de Pro-Am klasse, na een race die eigenlijk één lange achtervolging was. De volgende wedstrijden zijn de 6 Uur van Paul Ricard en uiteraard de 24 Uur van Spa, twee races die perfect aansluiten bij de kwaliteiten van de voormalige Blancpain kampioenen.

Dit weekend startte de Blancpain GT Endurance in het Engelse Silverstone, ten noorden van Londen. Bijna 60 schitterende GT-wagens, van Ferrari over Bentley, BMW, Porsche, Nissan GTR, tot McLaren legden er elkaar het vuur aan de schenen in de hoogst aangeschreven GT-competitie ter wereld. Silverstone was de tweede van vijf schitterende races met als hoogtepunt uiteraard de 24 Uur van Spa.

Louis Machiels, Niek Hommerson en dus Rory Butcher kwamen in Silverstone aan met als doel de top 5 in de categorie Pro/Am. “Dat was na onze derde plek in Monza, zeker gerechtvaardigd”, aldus Louis Machiels. “Maar misschien even Rory voorstellen, een jonge Brit van 30, met heel wat ervaring in de Formula Ford en daarna de Britse Porsche Cup en diverse GT-kampioenschappen. Hij kent uiteraard Silverstone en zal trouwens onze vierde man worden in Spa, naast Niek, Andrea en mezelf. Onze samenwerking met hem dit weekend viel enorm goed mee, hij is echt een geschikte kerel.”

De wedstrijd in Silverstone startte echter moeilijk, want na een incident tijdens de chronoritten, wachtte het trio meteen een stop & go na de start. “En dat maakt uiteraard dat je heel de race op achtervolgen bent aangewezen. Bovendien kwamen we nog eens vast te zitten na een full course yellow, achter een deelnemer die 60 km/u bleef rijden, wat ons nog eens een halve ronde kostte. Ik ga geen overtrokken uitspraken doen en over het podium praten, maar ik ben er wel zeker van dat zonder die twee incidenten, een top 5, ons doel, zeker haalbaar was geweest. Nu, er zijn ook heel wat positieve elementen. We scoren nog een punt, wat maakt dat we in de tussenstand op speelbare afstand van de top blijven, zeker met de karrevracht aan punten die er in Paul Ricard en Spa te verdienen zijn. Bovendien geeft de wagen geen krimp, de Ferrari is uitermate betrouwbaar, en ook dat is goed nieuws is het vooruitzicht van de langere wedstrijden die er aan staan te komen.”

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini maken zich nu op voor de wedstrijd in Paul Ricard die op zaterdag 24 juni wordt gehouden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Blancpain GT Endurance: vierde plaats voor Machiels
Opinie: twee maten en twee gewichten, met één BoP
Het einde seizoen van Dries Vanthoor
De autosport dit weekend