Home > #Hoofdnieuws > TCR Benelux stopt volgens Marc Van Dalen

TCR Benelux stopt volgens Marc Van Dalen

Onze gerespecteerde collega Vincent Franssen van speedactiontv.be had recent een wel erg openhartig gesprek met Marc Van Dalen, drijvende kracht achter Kronos Events. Daarin geeft de autosportondernemer aan dat de TCR Benelux ophoudt te bestaan en de reden daarvoor zoekt hij bij het gebrek aan rijders met lef in onze contreien en een te beperkte steun van de invoerders. Introspectie is niet te bespeuren in het discours van Van Dalen en de mening van de echte kapitaalhouders, de familie Mondron wordt niet gevraagd. Ook waren de medewerkers van Kronos Events totaal niet op de hoogte van dit gesprek.

Marc Van Dalen geeft in het stuk aan dat “wij niet verder gaan met TCR Benelux dan einde dit seizoen”. Op zich is dit een vreemde uitspraak gezien er een contract tussen Kronos Events en de nationale federatie RACB is tot het einde van 2018. Dit komt dus neer op contractbreuk en is dus voer voor advocaten lijkt het ons.

De reden van het falen van de TCR Benelux zoekt Van Dalen niet bij zichzelf of de organisatie – waar overigens niemand te bereiken was voor commentaar – maar bij de rijders in de Benelux die niet durven in TCR Benelux racen, “maar liever hun heil zoeken in kampioenschappen waar ze zeker een beker winnen, omdat hun mama anders boos is en in die uithoudingskampioenschappen valt hun gebrek aan talent minder op…

Ook de invoerder gaan er aan, “want zij steunen de promotoren niet meer, maar enkel nog de teams.” Dat dit mogelijk komt door de (financiële) trauma’s en katers uit het verleden, komt bij de man niet op.

Kronos gaat wel door met de Fun Cup en de invoer van Michelin”, aldus nog een wel erg vranke Van Dalen. Ook laat hij verstaan dat niet iedereen bij Kronos aan het werk zal blijven in de toekomst en dat het bedrijf mogelijk zal verhuizen. Donkere wolken trekken dus samen boven Nandrin… of toch bij die mensen die dagelijks aan het project hebben gewerkt.

Quotes uit interview hier te lezen – Foto: © Letihon