Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We gaan een weekend tegemoet met uiteraard F1 in Singapore, maar ook met nog heel wat andere autosport in binnen en buitenland.
Zo is er WEC in de VS, op de omloop van Austin, mogelijk voor de laatste maal alvorens het WK Uithouding weer voor Sebring kiest. Porsche vertrekt als grote favoriet in een kampioenschap dat toch een beetje aan het uitdoven is. Het WK Rallycross trekt naar Letland, met twee landgenoten, François Duval en Michaël De Keersmaecker.
De Truck GP trekt ongewoon spektakel naar Zolder, met naast de zwaargewichten ook de de Porsche Cup Benelux. In het kampioenschap staat Xavier Maassen (DVB Racing) aan de leiding, gevolgd door Dylan Derdaele (Belgium Racing), en Yannick Hoogaars (Speedlover). Pierre Piron (Mediacom) en Ayhancan Guven (Attempto Racing) vervolledigen de top 5. Verder op Zolder ook ETCC en Lotuc Cup Europe.
Op de Nürburgring staat de finale van de Blancpain GT Sprint Cup op de kalender, met als één van de 14 kanshebbers ook Dries Vanthoor in de WRT Audi. Verder staan ook de NEC en Eurocup Renault op de timing van de meeting. Van Belgische zijde zijn er uiteraard Max Defourny en Gilles Magnus. Ook de Northern GT4 Cup racet in de Eifel. De Duitse ADAC GT is dan weer op de Sachsenring aan het werk, onder meer met Alessio Picariello.
De Europese Nascar, waar Anthony Kumpen op titeljacht is, strijkt neer in Franciacorta, terwijl nog in Italië het ERC of EK Rally zijn ding doet in de nieuwe Rally di Roma.
Verder is het uitkijken naar de Indycar finale in Sonoma en voor wie van oude racewagens houdt, die kan zijn hart ophalen in Spa tijdens de 25ste editie van Spa 6 Hours.
Regionaal zet de Belgian Westhoek Classic, met een ongemeen sterk deelnemersveld, het VAS Marathon kampioenschap verder (met start en aankomst in Deerlijk) terwijl met de Slalom van Balen de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in deze discipline wordt afgewerkt.
You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend