Home > #Hoofdnieuws > Tests Formule E: Sam Bird snelst in Valencia

Tests Formule E: Sam Bird snelst in Valencia

De officiële testsessies van de Formule E zijn vandaag begonnen in Valencia (Spanje). In de marge daarvan kondigde NIO aan dat Luca Filippi Nelson Piquet Jr zal vervangen bij Jaguar Racing en aan de zijde zal rijden van Oliver Turvey. De Italiaan,32 jaar oud en in 2011 nog vice-kampioen in de GP2, zal zo opnieuw een volledig raceprogramma afwerken na uitstapjes naar de IndyCar en de Blancpain GT Series.

Op die tests was het trouwens Sam Bird (DS Virgin Racing) die de besttijd realiseerde in de ochtend met een chrono van 1’18’’669. Hij bleef daarmee nipt voor aan de Audi e-tron FE04 van Lucas di Grassi en Daniel Abt.

Bij Andretti en Venturi zullen de testdagen gebruikt worden om enkel nieuwe rijders te laten kennismaken met het electrische racen. We zien Alexander Sims, Edoardo Mortara, James Rossiter, Tom Blomqvist en Michael Benyahia in actie. Na een evaluatie zullen enkele onder hen titularis worden van een zitje voor het 2017/18 FIA Formula E Championship.

(foto’s: fiaformulae)

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten