Home > Electric > Divers > Electric GT nu ook met kartcompetitie

Electric GT nu ook met kartcompetitie

Electric-GT “Age of Light”, het vennootschap met basis in Pau dat het vanaf seizoen 2017-2018 een E-GT kampioenschap wil inrichten met de nieuwe Tesla S P100DL, gaf deze zomer aan ook een elektrisch karting competitie te zullen starten

Bij de rijders die aangaven te willen starten in de E-GT o.a. onze landgenoot Wolfgang Reip. Maar er staan meerdere bekende namen op de lijst, zoals Jeroen Bleekemolen, Alex Premat, Tom Coronel en een schare aan voormalige Formulerijders zoals Vicky Piria, Dani Clos, Oliver Webb, Alica Powell enz… Maar vooralsnog zijn er geen officieel ingeschreven teams en ook de kalender, ùet veronderstelde wedstrijden in Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Engeland, Portugal en Italië, afficheert geen enkele concrete afspraak.

Dan is het electric GT Karting Championship misschien meer levensvatbaar. Met karts en batterijen van 3.2 kWh, equivalent van 50 pk, wil men rijders klaarstomen voor de zitjes in het eigen E-GT kampioenschap. Er zouden 12 tot 20 karters kunnen deelnemen aan iedere wedstrijd met deze bepaald krachtige karts, die slechts 109 kg wegen.

Maar ook deze competitie zit in embryonaal stadium, en de concrete evenementen en afspraken moeten nog allen gematerialiseerd worden.

(foto: electricgt.co)

 

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama