Home > Circuit > Defourny snel in de regen op Spa

Defourny snel in de regen op Spa

(foto: renaultsport)

Op het circuit van Spa-Francorchamps werden dinsdag 12 september collectieve tests gehouden van de Formule Renualt 2.0 Eurocup. Het was de Rus Robert Shwartzman die de beste tijd liet noteren met 2’20’’236. Eerder op de dag domineerde echter Max Defourny (R-ace GP) met een 2’38’’527 op een kletsnatte piste, en dat is toch het weertje dat er eerder kan worden verwacht wanneer binnen enkele weken de Formule Renault boys hier neerstrijken voor hun kampioenschapsmanche.
“We waren in alle geval goed begonnen”, vertelt Defourny. “Vooral omdat ik maar drie rondes kon neerzetten voor een rode vlag de sessie eindigde. We konden de snelste tijd zetten in de tweede sessie en waren van plan slicks te monteren toen de regendruppels in de tweede wectro van het circuit opnieuw verschenen. Daarna leek het ons niet nuttig om nog maar eens verder te rijden op regenbanden aangezien we die gegevens al hadden verzameld.”

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault