Home > #Hoofdnieuws > Pechweekend voor Belgen in Misano

Pechweekend voor Belgen in Misano

Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) maakte er in de regen op Misano een demonstratierit van bij de Moto3. De Italiaan won zijn thuiswedstrijd met 28 seconden voorsprong op kampioenschapsleider Joan Mir, de teamgenoot van onze Belg Livio Loi (foto boven), en lokale held Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3).

Onze landgenoot Livio Loi (Leopard Racing) hield aan zijn aanvaring van gisteren dan toch een gebroken sleutelbeen over. De Houthelchtenaar startte dus niet deel aan de GP van San Marino maar keert terug naar België voor een operatie. Loi kon gisteren de motor van de gevallen Rodrigo niet meer ontwijken en maakte een “high sider”, waarbij de rijder over het stuur van de motor werd geworpen.

“Ik had echt wel pech”, liet Livio Loi weten via facebook. Maar wat me ergert is dat Rodrigo in de voorgaande bocht een soortgelijke fout had gemaakt. En hij herhaalde dat in de volgende bocht maar deze keer schoof zijn motor op de baan en recht op mijn lijn. Ik kon er niets aan doen. Ik voelde dadelijk de pijn en mijn hoofd duizelde. Het was een harde impact. Ik ga nu terug naar België en zal een rehabilitatie volgen. Aragon is misschien nog te vroeg. Er zal een metalen plaat op mijn sleutelbeen worden gezet en dat is wat delicaat. Maar ik hoop er weer te staan in Japan!”.

Zwitserse dubbel in Moto2, val voor Siméon

Geven we nog even mee dat de Moto2 race, die volgde na de Moto3, ook een waar crashfestival werd op een kletsnatte piste in Misano. De voornaamste slachtoffers waren daar kampioenschapsleider Franco Morbidelli (uitkomende voor het Belgische EG 0,0 Marc VDS) en onze andere landgenoot Xavier Simeon (Tasca Racing), zelf net terug van een zware val op de Red Bull Ring. De zege ging naar de Zwitser Dominique Aegerter (Kiefer Racing) terwijl die andere Zwitser, Thomas Luhti, op de Kalex van CarXpert Interwetten een uitstekende zaak doet in het kampioenschap, gezien de opgave van Morbidelli.

(foto: motogp/facebook)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…