Home > #Hoofdnieuws > Aarova rallysprint start goed

Aarova rallysprint start goed

Uiteindelijk gingen 82 teams deze ochtend van start in de derde editie van de Aarova Rallysprint in Oudenaarde. Het is droog bij de start in Oudenaarde, maar de klassementsproef lag er toch glad bij, want de koorden waren nog niet opgedroogd. Vincent Verschueren was in elk geval goed wakker. Hij draaide de scratch, 0″42 voor Kevin Abbring, die de Ford Fiesta R5+ van Pieter Tsjoen bestuurde.

“Ik moest nog even wennen aan de R5+, die toch meer vermogen heeft. Maar, op deze gladde proef, is hij te agressief om efficiënt te zijn. Geef me nog wat tijd om te wennen,” lachte Kevin Abbring.
De derde tijd staat op naam van… Fred Miclotte, die voor de eerste keer de Skoda Fabia R5 van zijn team SRX bestuurde. “Buiten af en toe een ritje om de remmen te roderen, heb ik nog nooit met de Fabia R5 gereden. Dit is echt de eerste keer op snelheid, maar de Skoda is een fantastische auto voor wie niet vaak rijdt. Hij rijdt gewoon makkelijk,” lachte Frédéric, die indruk maakte op zijn gelegenheidscopiloot en zakenpartner Jourdan Serderidis. “Erg knap hoe Fred gereden heeft. Voor mezelf was het niet simpel, want ik werd een beetje misselijk. Gisteren had Ik nog een trouwfeest…”

Steve Bécaert werd vierde, iets meer dan een seconde achter Miclotte, maar ruim voor Geoffrey Vander Schelden met de Fiesta R5 van Hans Weijs: “Een jaar niet gereden, een wagen met nieuwe evoluties en een erg glad parcours. Ik ben tevreden met deze openingstijd,” aldus Vander Schelden.

Mathias Viaene, 7de met de Ford Fiesta R5 van Bruno Parmentier, moest de snelste van de Porsche-rijders voor zich dulden. Dat was Claudie Tanghe in de Degro 997. Jochen Claerhout klokte de 8ste tijd, ondanks een voorzichtige start.

In Historic nam Dirk Vermeirsch de beste start met zijn Ford Sierra Cosworth, voor Thomas Vauterin en Paul Lietaer, die het met zijn achterwielaangedreven Escort moeilijk had op de gladde proef. Als het droger wordt wil hij de aanval inzetten op Vermeirsch en Vauterin.

Minder geluk was er voor Steven Dolfen, die een zestal minuten in de gracht stak, en voor Tim Van Parijs, die door een lekke band vooraan twee minuten verspeelde.