Home > Rally > BRC > BK Rallycross krijgt Duitsers op bezoek

BK Rallycross krijgt Duitsers op bezoek

Aanstaande zondag, 10 september,  is het alweer tijd voor de voorlaatste wedstrijd van het Belgisch Rallycrosskampioenschap.  De collega’s uit het regionaal kampioenschap zijn zaterdag reeds aan het werk voor hun op één na laatste wedstrijd, daarover leest u hier meer.

Het bezoek van het Duitse kampioenschap zorgt ervoor dat vlot 100 rijders en rijdsters op zondag over het circuit zullen scheuren wat het spektakel alleen maar ten goede kan komen. Als we daarbij vernemen dat ook de Supercars, toch nog steeds de koninginneklasse in rallycross, terug zijn van weggeweest kan het helemaal niet meer stuk.

In de klasse Supercars ziet onze landgenoot  Jochen Coox met zijn VW Polo als voornaamste tegenstander  de Duitser Andreas Steffen (Ford Fiesta) opduiken. Steffen was afgelopen weekend in het Franse Lohéac  nog aan het werk te zien bij de Supercars in EuroRX. Tevens komt de Nederlander Wil Teurlings nog eens aan de start met zijn trouwe Volvo S40.

Een erg interessant en competitief veld dient zich aan in de klasse Super1600 waar Steve Otzer met zijn Citroën Saxo zijn leidersplaats zal verdedigen. Tegenstand mag hij alvast verwachten van Dennis Remans (Ford Fiesta) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3) of Yves Teelen (Peugeot 208). Verder noteren we, na blessure, de terugkomst van Danny Luyten met zijn Toyota Yaris.

In de klasse Supernationals plus 2000cc voert Kristof Bex met zijn imposante Volvo S40 de rangschikking aan met een voorsprong van 16 punten op merkgenoot Luc Maris. Daarna volgt het BMW-duo Stefanie Van Lingen en Stefan Vaesen.

Steve Volders leidt met zijn Ford Fiesta dan weer afgetekend in de klasse Supernationals onder 2 liter. Dat kan ook haast niet anders met vier overwinningen op evenveel wedstrijden. Voor de Nieuwkerkenaar lijkt de titel binnen handbereik. Toch mag er voor dagwinst ook gekeken worden naar Danny De Beuckelaer met zijn Volvo C30, een model dat ook de Nederlander Ron Snoeck bestuurt. Ruim 25 deelnemers vinden we op de lijst, wat net als bij de andere klassen garant staat voor een mooie strijd.

Verder zien we ook de SRX-cup van Ssangyong aan het werk evenals de instapklasse Ford RST. Vanaf 8u30 staan op zondag de eerste trainingen gepland.

(bron Persdienst BRCV, foto’s BRCV)

You may also like
BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard
BK RX: de winnaars in Buxtehude
BK RX: Opener in Valkenswaard