Home > Rallycross > BK > BK RX: de winnaars in Buxtehude

BK RX: de winnaars in Buxtehude

Op de Estering in het Duitse Buxtehude werden in verraderlijke weersomstandigheden de tweede en derde wedstrijd afgewerkt waarin punten konden worden verzameld voor het Belgische kampioenschap rallycross 2021.

foto’s copyright Johnny Loix

In vijf klassen werd er gestreden, met name RX3 (voorheen Super1600), Supernationals plus 2000cc, Supernationals min 2000cc, XC Cross Kart en XC-junior Cross Kart.

We overlopen voor u de winnaars van dit weekend.

In RX3 was Davy Van Den Branden op zaterdag de beste met zijn trouwe Citroën DS3 en dat voor Yves Teelen (Peugeot 208) en Danny Luyten (Toyota Yaris). Op zondag was er dan met de Nederlander Niels van de Warrenburg (Opel Corsa) een verrassende naam als winnaar terwijl diens landgenoot Marcel Snoeiijers samen met Nick Vanalken het podium volledig maakte.

Steve Volders was met zijn Ford Fiesta tweemaal de primus in de klasse Supernationals onder 2 liter. Op zaterdag waren de Nederlanders Ron Snoeck (Volvo X30) en Pim Garvelink (Honda Civic) respectievelijk tweede en derde. Op zondag mochten de Duitser Jens Barkhoff (VW Polo) en opnieuw Garvelink mee op het podium.

Kristof Bew was dan weer de grote winnaar in de klasse Supernationals boven 2 liter door op zaterdag èn zondag te winnen met zijn Volvo S40. Tom Meeusen (Mitsubishi was derde op zaterdag en tweede op zondag. De Duitser Björn Barkhoff was tweede op zaterdag, een resultaat dat de amazone Ariane Vanlommel op zondag behaalde met haar BMW.

In de klasse XC Cross Kart won Dany Born op zaterdag, waarmee hij Kobe Pauwels en Michael Maraite achter zich liet. Dany Born was tevens de beste op zondag, waarbij ditmaal Victor Vranckx mooi tweede eindigde terwijl Maraite opnieuw beslag legde op plek drie.

Voor de toekomst in de autosport kijken we naar de klasse XC Junior Cross Kart. Tweemaal was Emilien Allart de winnaar, met Romuald Demelenne op twee op zaterdag en Kim Ermens op drie. Ermens en Demelenne wisselden op zondag onderling van plek.

You may also like
BK Rallycross: spektakel verzekerd op het circuit Jules Tacheny
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard