Home > Rallycross > BK > BK RX: Opener in Valkenswaard

BK RX: Opener in Valkenswaard

Na een lange gedwongen (covid-)pauze was het eindelijk zover. Er konden afgelopen weekend punten worden gesprokkeld voor het Belgische kampioenschap rallycross 2021 en dat op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard.

Foto’s copyright © Roel Ramakers

De wedstrijd werd gespreid over twee dagen, op 14 augustus werd er gestreden in de klassen voor open wagens en op zondag 15 augustus was het de beurt aan de gesloten wagens.

In de klasse Super1600 ging de overwinning naar Steve Otzer met zijn nieuw gebouwde Citroën C2. Merkgenoot Davy Van Den Branden werd tweede met de vertrouwde DS3 voor Yves Teelen in de Peugeot 208. Vooral Van Den Branden mocht tevreden zijn met die tweede plek nadat deze wat pech kende tijdens de reeksen. Verder zagen we Nick Vanalken met de Volkswagen Polo uitvallen waardoor die uiteindelijk de achtste plek van de finale kreeg toegewezen.

In de klasse Supernationals boven 2000cc was de winst voor Volvo-rijder Luc Maris die Ludo Hermans wist voor te blijven. Een mooie derde plek was weggelegd voor Andy Leysen met zijn BMW. In de finale vielen er meteen in de eerste bocht drie slachtoffers bij de klassieke startschermutselingen waarbij Tom Geenen, Roland Myny en de Duitser Bjorn Barkhoff betrokken waren.

Bij de Supernationals onder 2000cc was het Steve Volders die zich de snelste van het pak toonde met zijn Ford Fiesta, hij liet de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) en Martijn Vanhove met zijn BMW achter zich. Hier noteerden we ook de opgave van Nick Neyens (Ford Escort) net na de start en maakte Joel Strackx een foutje met zijn Honda Civic.

Bij de klassen voor “open wagens” waren de winnaars Sjoerd De Visser (Superbuggy RX), Allart Emilien (X-Cross Car Junior) en Jan Keller (X-Cross Car Senior).

You may also like
BK Rallycross: spektakel verzekerd op het circuit Jules Tacheny
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard