Home > #Hoofdnieuws > M-Cup: Franky Boulat driedubbel kampioen !

M-Cup: Franky Boulat driedubbel kampioen !

Voor het derde jaar op rij, en dus zo lang de BMW M Cup al bestaat, heeft Franky Boulat de eindzege behaald in de merkencup voor BMW-rijders. In de Omloop van Vlaanderen had Kurt Braeckevelt vrijdagavond al meteen technische problemen. Na een defecte intercom op de eerste proef, viel de motor door een elektrische storing voortdurend stil op de proeven. De lokale BMW-rijder bleef wel in koers en verzorgde het spektakel. Hij werd zelfs nog onverhoopt derde.

Vooraan was Wim Muilwijk de enige die enigszins in de buurt kon blijven van Boulat, maar ook de Nederlander moest zaterdagmiddag opgeven met technische problemen (benzinetoevoer), zodat Chris Algoedt met zijn prachtige BMW 1M tweede werd achter winnaar en drievoudig kampioen Franky Boulat uit Geel.

“Het was zeker niet de makkelijkste editie van de Omloop van Vlaanderen door het wisselvallige weer,” vertelde Franky. “Maar, ik had me voorgenomen om niet naar de tijden te kijken. Mijn eigen tempo rijden en me amuseren, dat werkt het best voor mij. Blijkbaar was mijn tempo goed, want de rest volgde niet.”

Voor het derde jaar op rij pakt Franky Boulat de titel in de M Cup. “Nochtans, toen de M Cup drie jaar geleden werd gelanceerd, had ik serieuze twijfels of ik het niveau wel aan zou kunnen. Ik reed toen immers nog in de VAS en ik wist niet hoe ik de overstap naar de nationale wedstrijden zou verteren. Die vrees bleek ongegrond. En de sfeer in de M Cup blijft kameraadschappelijk en goed. We gaan in de East Belgian Rally, de laatste manche van het seizoen, nog eens genieten van de mooie proeven,” vertelde Boulat, die in Roeselare zijn derde zege van het seizoen boekte in de M Cup.

(brc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50