Home > Circuit > Divers > VIDEO: Neuville onthult parcours Red Bull Zeepkistenrace

VIDEO: Neuville onthult parcours Red Bull Zeepkistenrace

Op zondag 10 september is het eindelijk zover. Dan denderen in Kluisbergen 70 fantastische zeepkisten het parcours naar beneden. En dat werd ontworpen door onze vice-wereldkampioen WRC Thierry Neuville. Hij haalde alles uit de kast en speelde slim in op de hellingsgraad van 12%. Met scherpe bochten en chicanes test hij de stuurmanskunsten van de piloten, terwijl een typische kasseistrook, plotse trappen en een carwash de vering en body van de zeepkist op de proef stellen. Geen jump? Tuurlijk wel! Daar schakelde Thierry een expert voor in. Wereldkampioen slopestyle snowboarden Seppe Smits gaf tips voor een perfecte schans, en geeft de prijs weg voor meest indrukwekkende sprong.

“Een erg uitdagend parcours,” zegt Thierry Neuville. “Een hellingsgraad van 12% is echt steil, en ongezien in de knotsgekke wereld van de Red Bull Zeepkistenrace. En met al die obstakels wordt het al helemaal spannend. Ik ben erg benieuwd naar welke zeepkisten heelhuids de finish bereiken, en welke onderweg wat stukken gaan verliezen. Als jurylid – samen met Emilie Dupuis, Olga Leyers en Rik Verheye – moet ik streng zijn natuurlijk. Eén ding is zeker, het wordt lachen!”

Klik hier op de video te bekijken.

(persbericht)

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Kroatië: Rovanperä leidt voor Neuville in tweestrijd
WRC Kroatië: Rovanperä begint met beste papieren