Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: Rovanperä leidt voor Neuville in tweestrijd

WRC Kroatië: Rovanperä leidt voor Neuville in tweestrijd

In de derde manche van het wereldkampioenschap is het opnieuw de Fin Kalle Rovanperä (Toyota) die de tabellen aanvoert. In alle proeven was hij telkens sneller dan onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai), alleen Evans Elfyn (Toyota) kon de derde proef op zijn naam schrijven. Het lijkt dus een tweestrijd te gaan worden tussen Rovanperä en Neuville, want de derde in de stand Tänak Ott (Hyundai) volgt al op bijna 50 seconden.

foto: © Toyota Racing

  • KP1 Mali Lipovec – Grdanjci 1 (19.20 km): in de eerste KP van het weekend was het de jonge Fin Rovanperä die meteen zijn stempel drukte. Met 12’44″6 deed hij 4,1 seconden beter dan Neuville en dertien seconden beter dan de Ier Breen.

Er werd voorspeld dat het oppassen geblazen zou zijn in de eerste KP en niets was minder waar. Na deze zeer technische proef kunnen sommige rijders al een kruis over hun weekend maken. Esapekka Lappi (Toyota) botste tegen een rots waardoor zijn ophanging stuk was en hij in deze lus niet meer reed. Ook Elfyn Evans (Toyota) en Pierre-Louis Loubet (Ford) kenden hun portie pech, zij hadden beide vooraan een lekke band en verloren veel tijd.

  • KP2 Stojdraga – Gornja Vas 1 (20,77 km): tijdens de proef met duizend bochten was het opnieuw de Fin die het snelst was. Hij vergrote zijn voorsprong met zeven seconden op onze landgenoot en deze keer was Ott Tänak (Hyundai) op 17,3 seconden derde. Craig Breen maakte een klein slippertje waardoor hij veel tijd verloor (+27s), maar toch nog vierde werd.
  • KP3 Krašić – Vrškovac 1 (11,11 km): in de derde proef kan Toyota opnieuw juichen alleen is het deze keer Evans die het snelst is. Rovanperä zette de tweede tijd neer (+2,6s), met kort achter hem Neuville (+2,8s). In de achtergrond geeft Loubet na een derde lekke band voor vandaag op en zijn collega, de Fransman Adrien Fourmaux (Ford) crasht en kon ook niet verder.
  • KP4 Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 1 (9,11 km): Ook de laatste proef van deze lus gaat naar de Fin. Hij was zeven tienden sneller dan Neuville die als enige het tempo van de Toyota aankan, want Breen is derde op 5,3 seconden van Rovanperä.

Na de eerste lus is het dus Rovanperä die bovenaan staat. Hij heeft al een voorsprong van 12,5 seconden op Neuville die nog steeds kans maakt op de overwinning. Dit tweetal heeft al een ruime voorsprong van …. seconden bijeengesprokkeld op eerste achtervolger Tänak Ott. Hij is wel nog stevig in gevecht voor de derde plek met Craig Breen die net geen twee seconden trager is dan de Est. Gus Greensmith (Ford) is vijfde op bijna een anderhalve minuut van de leider

In het WRC2 juniorklassement is het niet zo spannend. De Brit Chris Ingram (Skoda) leidt al 50 seconden op Emil Lindholm (Skoda), plaats drie is voor de Belg Grégoire Munster (Hyundai). Hij achtervolgt op iets meer dan een minuut.

Vanaf 15u05 werken de rijders deze lus opnieuw af.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde