Home > Circuit > VW Fun Cup: Van Circuit Jules Tacheny de Mettet naar Adria Raceway en Circuit Zolder!

VW Fun Cup: Van Circuit Jules Tacheny de Mettet naar Adria Raceway en Circuit Zolder!

Met zo’n 121 auto’s aan de start, de aanwezigheid van de familie Ickx en het debuut van Tom Boonen, mag men bij Kronos Events tevreden terugblikken op de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup. Na een welverdiende rustperiode voor alle betrokken partijen, maakt men zich stilaan op voor het vervolg van de competitie en wordt er op 22-23 september afspraak gegeven voor de « Kronos 10 Hours of Mettet », de 5de afspraak van de European VW Fun Cup.

In tegenstelling tot wat sinds 2015 het geval was, staat de 10 Hours op het Circuit Jules Tacheny de Mettet niet in het teken van de finale van de VW Fun Cup en is het voor iedereen wellicht wachten tot eind oktober alvorens we de namen kennen van de verschillende VW Fun Cup-kampioenen.

Na de ‘Kronos 10 Hours of Mettet’ wordt de karavaan van de European VW Fun Cup gedurende het weekend van 7 en 8 oktober immers verwacht op de Italiaanse Adria International Raceway!

 “Om te breken met de traditionele afspraken op voor velen bekende circuits, was er steeds meer vraag naar een exotisch, maar nog steeds betaalbare “travel race”,” verduidelijkt Vanessa Bouchat, Series Manager, de keuze voor Adria. 

De Adria International Raceway bevindt zich in de regio van Venetië, op een uur rijden van Padua. Het circuit ontstond pas in 2002 en is met 2.7 km en liefst 17 bochten een zeer technisch circuit. Voor de puristen: achter het stuur van een Mercedes AMG liet Bernd Schneider er een rondetijd van 1’11 afklokken! Uniek aan Adria International Raceway is de volledige overdekte paddock. Mocht het tijdens het weekend van de San Marco Trophy een beetje regenen… 

De European VW Fun Cup gaat er voor een 8 uursrace en krijgt in de paddock het gezelschap van de Italiaanse Super Cup, zeg maar een Italiaanse versie van de bij ons beter bekende BGDC.

 Het is deze BGDC die de VW Fun Cup enkele weken later zal vergezellen voor wat de ultieme afspraak wordt van het seizoen 2017 en dan hebben we het over The Final Race, maar dichter bij huis op Circuit Zolder. Net zoals in Italië, gaat de finale van de European VW Fun Cup voor een 8 uursrace en is het na 7 wedstrijden dat in Limburg het doek valt over een ongemeen spannend en opwindend vierde seizoen van de VW Fun Cup “made by Kronos Events”!

 (persbericht)

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni