Home > #Hoofdnieuws > Overdrive met Belgisch-Nederlandse armada naar Polen

Overdrive met Belgisch-Nederlandse armada naar Polen

Op het einde van deze week start de Poolse “baja”, een cross-coutry wedstrijd die geldt voor de FIA World Cup. Zenuwcentrum van de wedstrijd is het Noord-Poolse Szczecin (spreek uit ‘stetjine’), een bedrijvige havenstad gelegen aan de Oderdelta aan de Oostzee, het vroegere Duitse Stettin.

Het wordt een belangrijke afspraak voor de Belgen en Tom Colsoul maakt alvast de verplaatsing, net als het Overdrive team van Jean-Marc Fortin (die het evenement in 2010 zelf won aan de zijde van de Poolse vijfvoudig winnaar Krzysztof Hołowczyc). Het speerpunt van Overdrive is de Quatarees Nasser Al-Attiya is. Die telt na 8 wedstrijden nu 210 punten. Voor Colsoul, copiloot van de Pool Jakub Przygonski in het Orlen Team, wordt het zaak punten goed te maken op de leider in de tussenstand. Przygonski en Colsoul vergaarden er 138, inclusief de zege in de Italiaanse Baja in juni, terwijl Al-Attiya al kon winnen in Quatar en in Kazachstan. Een zege telt 60 punten en met nog drie afspraken te gaan (Polen, de rally van Marokko en de Portugese Baja) zijn er dus nog 180 te rapen. Er is nog veel mogelijk maar er dient gezegd te worden dat de Toyota Hi-Lux van het Belgische Overdrive zelden in de problemen komt.

Overdrive gaat naar Polen met een ganse armade want buiten kopman Al-Attiya, is er nog de Pool Aron DOMŻAŁA (spreek uit ‘domzjawa’) met Szymon Gospodarczyk, Bernhard Ten Brinke met als navigator Stephane Prévot, Erik Van Loon met Wouter Rosegaar en Peter Van Merksteijn met Pascal Maimon, allen op Toyota Hi-Lux! Het Orlen Team van Przygonski en Colsoul zet daar een een Mini John Cooper Works Rally tegenover. Ook Luxemburger Hugo Arellano, een regelmatige gast in het BK Rally, staat er aan de start met een Isuzu D-Max.

In totaal zullen de heren er 840 km rijden waarvan meer dan 496 km tegen de klok worden afgelegd, verdeeld over 7 proeven. De “baja” begint op vrijdag met een superspecial van iets meer dan 7 km in Szczecin.

 

(foto: bajapoland.eu)

You may also like
Dakar: leider de Villiers verliest uren, Al-Attiyah nieuwe leider
Dakar 2019: de Belgen – deel 2: Auto en Buggy
Colsoul verdedigt WK leidersplaats in Baja Aragon
Zege voor Tom Colsoul in Baja Dubai