Home > #Hoofdnieuws > Dakar: leider de Villiers verliest uren, Al-Attiyah nieuwe leider

Dakar: leider de Villiers verliest uren, Al-Attiyah nieuwe leider

De derde rit van de Dakar, 331 kilometer lang tussen San Juan de Marcona en Arequipa, heeft voor de eerste belangrijke slachtoffers gezorgd en niet de minste. Vooraan lijkt de Dakar 2019 dan weer een tweestrijd tussen Stéphane Peterhansel (Mini) en Nasser Al-Attiyah (Toyota) te worden.

Coup de théâtre‘ zoals ze dat zo mooi in het Frans zeggen, met in het begin van de rit meteen problemen voor de ex-winnaar Carlos Sainz (MINI) en vooral leider Giniel de Villiers (Toyota). zij verloren heel wat tijd en mogen een nieuwe eindzege vergeten. Sainz brak onderweg een wiel af en verloor ettelijke uren, net als de Villiers die met technische problemen kampte.

De Franse recordwinnaar Peterhansel won dan weer de rit en de Qatarees Al-Attiyah leidt de rallyraid. Jakub Przygonski en Tom Colsoul werden in hun MINI knap derde en rukken na de moeilijke tweede dag op naar de vijfde stek, op 13min45 van de leider. Tussen de leider Al-Attiyah en Colsoul bezetten Yazeed Al Rajh (MINI), Stéphane Peterhansel en Nani Roma (MINI) de plaatsen twee tot en met vier. Sainz brak onderweg een wiel af en verloor ettelijke uren, net als de Villiers die met technische problemen kampte. Cyril Desprs en Bernhard Ten Brinke volgen nog iets verderop als zesde en zevende in hun MINi en Toyota. Sébastien Loeb (Peugeot) moest dan weer als eerste de weg op en verloor toch wel wat tijd. De Fransman is nu achtste.

Bij de motoren was de ritwinst voor de Fransman Xavier de Soultrait (Yamaha) en de Chileen Pablo Quintanilla (Husqvarna) is leider. Vandaag en morgen (vrijdag) staat er een marathonetappe op het menu, goed voor meer dan 800 kilometer tegen de chrono zonder assistentie in het bivak.

 

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota