Home > #Hoofdnieuws > Zege voor Tom Colsoul in Baja Dubai

Zege voor Tom Colsoul in Baja Dubai

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Jakub Przygonski en navigator Tom Colsoul (MINI John Cooper Works) wonnen de Baja Dubai, de tweede manche van de FIA Cross-Country Rally Cup. Het Pools-Belgische duo hield de Rus Vladimir Vasilyev (MINI John Cooper Works) achter zich, nadat ze ook al op de openingsdag op vrijdag al de eerste proef wonnen.

Het parcours van de Baja Dubai is één traject van goed 173 km dat de ene dag in één richting wordt afgelegd, met een passage in de andere richting de volgende dag. De opgaves van Al Qassimi (Peugeot 3008 KR) en de Tsjech Martin Prokop (Ford F150) betekende de eliminatie van twee zegekandidaten. In de eerste passage hielden Prygonski en Colsoul al de Rus Vasilyev op meer dan twee minuten achterstand. “We haalden hem in en hij kon profiteren van onze goede navigatie”, vertelde Tom Colsoul. “Het eindstuk was wat moeilijk, hij hoefde maar te volgen.”

Op dag 2 moest de Pools-Belgische combinatie als eerste op pad in het woestijnzand. “Lastig”, aldus Colsoul. “Want als eerste zijn er nog geen sporen”. Maar het lukte dan uiteindelijk toch om hun voorsprong te verdubbelen en de finish te halen met meer dan 4 minuten voorsprong. Een mooie zege! “Zeker omdat we hier nog niet eerder hadden gereden en niet wisten niet wat ons te wachten. Maar van bij de start hebben we er een hoog tempo op nagehouden.” En met de afwezigheid van kampioenschapsleider Al-Attiyah doen Przygonski en Colsoul hier een gouden zaak in de tussenstand.

Nog vermelden dat de derde plaats ging naar thuisrijder Yasir Hamed Seaidan, op een Toyota Hilux van het Belgische Overdrive Racing team.

(foto: facebook)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan