Home > Circuit > Wittman verliest DTM zege. Rockefeller wint!

Wittman verliest DTM zege. Rockefeller wint!

BMW rijder Marco Wittman werd eerst als winnaar geëerd na race2 van de DTM in Zandvoort maar achteraf bleek dat het team niet de gevraagde en reglementaire benzinehoeveelheid van 1000 gram kon afleveren bij de technische controle. Daarop werd de Duitser gediskwalificeerd en werd Mike Rockefeller uitgeroepen tot winnaar. Hij voert een Audi kwartet aan, met achter hem Loïc Duval, Mattias Ekström en Nico Müller.

Iedereen schuift een plaatsje op, dus ook Maxime Martin die nu 6de staat geklasseerd. Ook al omdat klassementsaanvoerder Rene Rast zijn Audi tegen de Mercedes-AMG van Maro Engel reed en uitviel, doet “Rocky” een gigantische zaak in de tussenstand van het kampioenschap, waar hij met 110 punten nu derde wordt achter René Rast (114) en Ekström (128). Audi domineert dus voorlopig.

Timo Glock is de eerste BMW-rijder, met 104 punten, Martin heeft er als vijfde nu 102.

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM