Home > #Hoofdnieuws > MotoGP: Livio Loi toont zich in Oostenrijk

MotoGP: Livio Loi toont zich in Oostenrijk

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/dsc_0094_0.small_.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/gp_8665_0.small_.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • In de Moto3 bewees Joan Mir (foto motgp.com) waarom hij met voorsprong de beste van de categorie is. De Spanjaard bleef niet lang treuzelen op de 10de startplaats, sloop naar voren en pakte de leiding over van KTM rijder Bo Bendschneyder. Die laatste kreeg zijn gloriemoment in Oostenrijk, met verschillende rondes aan de leiding maar hij zakte uiteindelijk terug en crashte roemloos uit de race. Met goed 10 rondes te gaan legde Mir het gas erop en verdween aan de einder. Een groep van 12 rijders ging dan in gevecht voor P2, en daartussen zat ook onze landgenoot Livio Loi. Dat de Leopard Honda machine top is bewees Loi die van de regio P10-P12 oprukte naar de derde plaats. Helaas haalde een (trouwens gewonde) Martin hem de kaas van het brood op twee bochten voor het einde. Met de 4de plaats haalt Loi wel zijn beste resultaat van het seizoen. De Duitser Oetl redde voor KTM de eer op de tweede plaats. Joan Mir haalde zijn 7de zege uit 11 races, een feit dat hem in Moto3 alleen werd voorgedaan door Valentino Rossi, in 1997!
  • Minder geluk in de Moto2 voor onze andere landgenoot Xavier Simeon. “We missen veel topspeed, de specifieke oorzaak daarvan konden we niet achterhalen en dus is er voor de race ook niet veel aangepast. Een goede start zal de sleutel zijn om wat punten te halen hier”, verklaarde hij net voor de race. En het was nu exact die start die hem de das omdeed want hij raakte betrokken bij een crash in de eerste bocht. Simeon zou daarbij gewond zijn geraakt aan het sleutelbeen, maar dat werd nergens bevestigd. In de race werd het een dubbelzege voor EG 0,0 Marc VDS (foto motgp.com), met Franco Morbidelli voor Alex Marquez en titelrivaal Tom Lüthi (CarXpert Interwetten). Het was voor Morbidelli eveneens zijn 7de zege van het seizoen.
  • De MotoGP dan waar de zege naar Andrea Dovizioso (Ducati) ging. De Italiaan kon zijn betere topsnelheid uitspelen op de lange rechte stukken van de Red Bull Ring en verwees poleman Marc Marquez (Honda) na een beklijvende race naar de tweede plaats. Dani Pedrosa (Honda) vervolledigde het podium. In het kampioenschap stabiliseren de posities zich met Marquez (178 punten), voor Dovizioso (158), Vinales (150), Rossi (141) en Pedrosa (139).

Het laatste weekend van augustus gaat het naar Silverstone voor de Britse MotoGP.

(foto: facebook/livio loi)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…