Home > #Hoofdnieuws > Kumpen doet zijn verhaal vanuit Mid-Ohio

Kumpen doet zijn verhaal vanuit Mid-Ohio

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

“Alles begon op vrijdag… of moet ik zeggen juist niets? Alle trainingen werden geannuleerd vanwege het noodweer, het leek wel of we ergens op een circuit in België zaten (lacht). We reden dus geen meter en dat is voor een rijder die de omloop niet kent, nu niet meteen een voordeel. Op zaterdag kregen we dan we een halfuurtje vrije training, maar ik kende amper de rempunten, zat nog helemaal niet waar ik wilde met de setup van de wagen, goed het was een moeilijke start van het weekend. Resultaat van dat alles: een 34ste startplaats. Maar ik ben geen opgever, ik was niet naar Mid-Ohio getrokken om 34ste te worden, dan kennen ze me daar in de VS nog niet goed. De start van de wedstrijd verliep goed, ik schoof enkele plekken op, maar ging dan meteen van de baan en verloor een ronde. Nog gaf ik niet op en mede dankzij een prima strategie van het team, pakten we de verloren ronde weer terug en bevond ik me naar het einde van de race toe in 9de stelling, opdracht volbracht leek het wel. Echter op enkele ronden van het einde, volgde een full course yellow, en het hele pak schoof weer samen. En toen brak de hel los, de botsautootjes waren er niks tegen. In die omstandigheden was zowel de eerste als de laatste plek mogelijk… Ik kreeg echter een tikje, en verloor wat plaatsen, waardoor ik als 16de over de meet kwam. Nu goed, we hebben een mooie race achter de rug en ik ben echt tevreden van mijn weekend. Nu komen we naar Zolder voor een 7de zege in de 24-uursrace in mijn achtertuin!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/Kumpen-incar-PPM.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]