Home > #Hoofdnieuws > Komt er een Belgische zege in Nitrolympx?

Komt er een Belgische zege in Nitrolympx?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wenn die Luft brennt und das Motordrom zittert… Dat is de slogan die de Nitrolympx zich al enige tijd eigen hebben gemaakt. En het vat het gebeuren dan ook perfect samen. Want als de hoogmis van het dragracing op het Europese vasteland wordt gehouden dan dondert de grond en schieten zinderende vlammen door de lucht. Maar er is uiteraard meer dan dat alleen om het succes van het evenement te verklaren. De infrastructuur op Hockenheim, met de races op de speciaal geprepareerde “Rico Anthes Quartermile”, is tevens zeer familiegericht. Bij onze bezoeken zagen we er groepen van diverse pluimage: motorfreaks, die-hard dragfans, maar evenzeer moeder-de-vrouw met de kinderen! Voor fans van de mechaniek is het echt een feest, waarbij de teams en de machines ook nog eens zeer toegankelijk zijn. F1 kan er een puntje aan zuigen!

Vorig jaar werd er voor het eerst in de geschiedenis van het evenement een “drie-seconder” neergezet. Dat deed de Finse kranige dame Anita Mäkelä (met een 3.93). Zij zal haar titel verdedigen op haar Levi Iglu Dragster. De competitie in de Top Fuel koningsklasse is keihard want ingeschreven zijn ook Stig Neergaard, Mikael Kägered, Liam Jones, Duncan Micallef, Antti Horto en (niet in het minst), de bevallige Jndia Erbacher, dochter van de bejubelde Urs. In de Europese dragwereld is de Zwitser een begrip: hij won viermaal het Top Fuel kampioenschap en driemaal de Top Methanol Funny Cars. Voor de fans: hij zal met India aantreden in de spectaculaire nightshow. De Top Fuel machines met de donderende V8 motoren van 500 cubic inch zijn elk jaar het spektakelstuk van de wedstrijd. En de opvolging lijkt al op weg want in de Junior Dragster meldden zich al bijna 30 deelnemers aan!

Sandro Bellio naar winst in Top Methanol?

De Belgen dan. Die hebben dit jaar een echte joker in hun handen. Na de gezondheidsproblemen van vader Danny nam zoon Sandro het stuur van de familiewagen, een Chevrolet Monte-Carlo Top Methanol Funny Car. Pas in mei legde Sandro zijn tests af voor zijn licentie en al in de tweede meeting, op Tierp in Zweden, haalde hij de overwinnning binnen! Jonny Lagg, Linn Engan Karlsen en Mikael Larsson staan op de deelnamelijst. Maar de te slagen mannen zullen toch wel de Duitse thuisrijders zijn: de broers Timo Habermann en Dennis Habermann en de ervaren Jürgen Nagel. Leuk om weten: dit seizoen mogen de “Funny Cars” het opnemen tegen hun Methanol aangedreven dragster-neefjes. In Tierp leverde deze formule in alle geval volop spektakel.

De overige Belgen moeten we zoeken bij de motoren. Luc Raeymaekers neemt het in zijn Kawasaki Z RX ’77 van 1500 cc in zijn ééntje op tegen de concurrentie bij de Funny Bikes. Daar zal hij wellicht opnieuw moeten uitkijken voor Stefan Hagenstein en de schier onklopbare Suzuki Hayabusa. Bij de Super Twin Gas zien we de rest van het vaderlandse contingent met oudgedienden Chris van Nimmen (Harley Davidson Hawaya Racer van 2600 cc), Marc van den Boer (met de eigengebouwde fiets van 2500 cc) en jonge wolf Dirk Waterschoot (met de tweeliter Lucky Dice Sporster). Vooral Van den Boer (vorig jaar al met pech op vrijdag) en Waterschoot (uitgeschakeld in de eerste ronde) hebben nog wat goed te maken…

Naast de officiële FIA en FIM klassen zijn er ook nog de Sportsman klasses. Hoe dan ook: Top Fuel, Top Methanol, Pro Modified of Pro Stock, bij auto’s en motoren… Er zal voor elk wat wils zijn. Bovendien is er de immer spectaculaire “nightshow” en krijgen we opnieuw demonstratie van de regerende Red Bull Air race kampioen, de Duitser Matthias Dolderer.

De Nitrolympx vinden plaats van 18 tot 20 augustus, op Hockenheim. Kaarten zijn te bestellen via de ticketshop van de website http://www.nitrolympx.de

(foto’s: archief W.Bouchez)

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”6365,6377,6366,6371,6369,6374,6367,6368,6370,6372,6373,6376,6379,6375,6378,6364″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”2500″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In de kijker: Sandro Bellio
Succes en pech voor Bellio in Tierp
Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden
Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend